هوشمندسازی ساختمان با استفاده از تجهیزات مختلف انجام می شود. این تجهیزات در سه گروه عملگر، رابط و کنترلی جای می گیرند. تجهیزات کنترلی وظیفه مدیریت و تنظیم سیستم های مختلف خانه هوشمند از قبیل سرمایشی، گرمایشی، امنیتی، ایمنی، روشنایی و… را بر عهده دارند. پنل لمسی هوشمند یکی از رایج ترین این تجهیزات است. این مقاله به بررسی کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند اختصاص داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با خانه هوشمند کوییک لینک در ادامه همراه باشید.
چرا ساختمان های هوشمند؟
امروزه در سراسر جهان موضوع انرژی به یکی از چالش های بزرگ و جنجال برانگیز تبدیل شده است. روش های مختلفی برای صرفه جویی در مصرف انرژی وجود دارد که از جمله آنها می توان به هوشمندسازی ساختمان اشاره کرد. تأثیرگذاری این روش در بهینه سازی مصرف انرژی به قوری زیاد است که امروزه هوشمندسازی به یکی از موضوعات پرطرفدار در اکثر کشورها تبدیل شده است. البته مزایای هوشمندسازی محدود به این موضوع نیست. بلکه موجب افزایش ایمنی، امنیت، ارزش ساختمان و رفاه و آسایش ساکنان نیز می شود.

کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند چیست؟
انواع تجهیزات هوشمندسازی
تجهیزات مورد استفاده در هوشمندسازی تنوع بالایی دارند. برای درک بهتر این موضوع، تجهیزات نصب شده به سه گروه کنترلی، عملگر و رابط تقسیم می شوند. هر یک از این گروه ها به لحاظ عملکرد و کارایی با یکدیگر تفاوت دارند.
- تجهیزات کنترلی؛ طبق نام گذاری برای مدیریت تجهیزات مختلف ساختمان هوشمند استفاده میشوند. کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند، کنترل، گوشی هوشمند یا تبلت در ساختمان های هوشمند نیز به همین موضوع بازمی گردد.
- تجهیزات رابط؛ این تجهیزات دستورات لازم را از کاربر دریافت کرده و آن را برای اجرا به عملگر ارسال می کنند. البته گاهی اوقات دستور صادر شده برای عملگر بر مبنای اطلاعات جمع آوری شده از حسگرهای نصب شده در ساختمان است. حسگرها انواع مختلفی دارند که نور، صدا، رطوبت، تشخیص حرکت، گازهای سمی، آتش سوزی از متداول ترین آنها هستند.
- تجهیزات عملگر؛ این تجهیزات اجرای دستور صادره از سیستم مدیریت مرکزی ساختمان هوشمند (بخش رابط) را برعهده دارند. از متداول ترین عملگرها می توان به رله و کلیدهای هوشمند یا موتورهای الکتریکی اشاره کرد.
کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند
پنل دیواری لمسی هوشمند یکی از مهم ترین و ضروری ترین تجهیزات مورد استفاده در ساختمان های هوشمند است. به لحاظ عملکرد و کارایی این وسیله جزء تجهیزات کنترلی در فرایند هوشمندسازی دسته بندی می شود. مدیریت و کنترل از راه دور تمامی سیستم های موجود در ساختمان هوشمند اصلی ترین کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند است. در نتیجه کاربر در هر لحظه از وضعیت ساختمان آگاه شده و نیازی به حضور در بخش های مختلف برای بررسی وضعیت آنجا ندارد. سیستم روشنایی، سرمایشی، گرمایشی، صوتی و تصویری از جمله این موارد به شمار می روند. به موارد ذکر شده می توان سیستم های امنیتی، ایمنی، آبیاری و بسیاری موارد دیگر را نیز اضافه کرد.
بعد از انجام دستور ارسال شده پیامی مبنی بر انجام آن روی صفحه پنل لمسی نمایش داده می شود. مانیتور مهم ترین بخش پنل دیواری یا لمسی هوشمند است. اندازه صفحه نمایشگر برحسب شرکت سازند و مدل معمولاً بین ۷ الی ۱۰ اینچ متغیر است. البته تولید پنل و در اندازه های کوچک تر (مثل ۴ اینچ) و بزرگ تر (مثل ۱۵ اینچ) نیز انجام می شود. ساخت این تجهیزات با پردازندهی مرکزی قدرتمند ۴ یا ۸ هسته ای صورت می گیرد. این تجهیزات پورت شبکه و وای فای داشته و بر بستر اینترنت عمل می کنند. همچنین امکان اتصال به آنها با استفاده از بلوتوث نیز وجود دارد. آمپلی فایر قدرتمند و اسپیکر از دیگر ملزومات پنل لمسی هوشمند است. علاوه بر این به واسطه درگاه های مختلف امکان اتصال کارت حافظه یا فلش نیز وجود دارد.

کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند چیست؟
امکانات پنل دیواری یا لمسی هوشمند
کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند فقط برای مدیریت سیستم های مختلف ساختمان های هوشمند نیست. بلکه از موارد زیر به عنوان دیگر امکانات و مزایای پنل دیواری یا لمسی هوشمند یاد می شود:
- پخش موسیقی؛ بهواسطه سیستم درگاه USB، بلوتوث، WIFI، HDMI، کارت حافظه و بسیاری موارد دیگر می توان از این تجهیزات برای پخش موسیقی استفاده کرد. اتصال به اسپیکرهای استریو کار گذاشته شده در سقف نیز به این موضوع کمک می کند.
- پخش فیلم؛ این تجهیزات به واسطه استفاده از آمپلی فایر داخلی قدرتمند، صفحه نمایشگر رنگی و با کیفیت، نرم افزارهای اختصاصی پخش فیلم و اسپیکرهای قدرتمند استریو به عنوان سینمای خانگی استفاده می شوند.
- قابلیت تعریف سناریوهای مختلف؛ کاربر می تواند برای پنل هوشمند سناریوهای مختلف از قبیل مهمان، سفر، خواب، حضور کودکان و سالمندان در منزل و… را تعریف کند.
- قابلیت کنترل از راه دور با گوشی همراه؛ به واسطه سیستم عامل اندروید یا IOS این کار امکان پذیر است.
- بروزرسانی وضعیت آب و هوایی
- کنترل دوربین های مداربسته
- نمایش تقویم سالانه
- نمایش اخبار روز
- آیفون هوشمند
- رادیو اینترنتی
سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی کاربرد پنل دیواری لمسی هوشمند پرداختیم. از پنل های لمسی به عنوان یکی از تجهیزات کنترلی در فرایند هوشمندسازی یاد می شود. به عبارتی این تجهیزات برای کنترل و مدیریت از راه دور سیستم های مختلف ساختمان هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند. البته کاربرد پنل های هوشمند فراتر از موضوع است؛ به عنوان مثال این تجهیزات برای بخش صوت، تصویر، شبکه های رادیویی و اخبار روز نیز کاربرد دارند. شما می توانید بهترین و جدیدترین پنل های لمسی را از «خانه هوشمند گریفین» تهیه کنید. کارشناسان این مجموعه در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی سؤالات شما در این زمینه هستند.