کاربرد تابلو برق هوشمند در خانه هوشمند
خانه هوشمند تشکیل یافته از دستگاه ها و تجهیزات متعدد و مختلفی است. برای ایجاد هماهنگی در بین این تجهیزات از تابلو برق ها استفاده می کنند. تابلو برق های پیشرفته ای که اغلب در خانه های هوشمند نقش به سزایی ایفا می کنند، تابلو برق های هوشمند هستند. مدیریت یک ساختمان هوشمند توسط تابلو برق هوشمند، مزایای قابل توجهی خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربرد تابلو برق هوشمند در خانه هوشمند و همچنین مزایا، قطعات و نحوه نصب این نوع تابلو برق ها بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با نحوه درست سفارش و خرید تابلو برق هوشمند، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
تابلو برق هوشمند چیست؟
امروزه هوشمند سازی خانه و ساختمان های مختلف به یکی از کارهایی اجرایی مهم در ساخت ساختمان ها تبدیل شده است. برای کنترل امور برقی و الکترونیکی و همچنین برقراری ارتباط بین تجهیزات مختلف خانه هوشمند از کنترل کننده های مرکزی یا همان تابلو برق هوشمند استفاده می کنند. به کمک این تابلو برق ها می توان نظارت بیشتری در مصرف انرژی یا میزان هدر رفت انرژی داشت. استفاده از تابلو برق های هوشمند پیچیدگی چندانی ندارد و با یک آموزش کوتاه به راحتی و به سادگی می توان تنظیمات مورد نیاز روی تابلو برق های هوشمند را اعمال کرد. تابلو برق هوشمند با نام پانل قطع، وصل و تنظیم برق نیز شناخته می شود. این نوع تابلوها به سادگی قابلیت اتصال به گوشی موبایل و سیستم کامپیوتر متصل را دارد.

کاربرد تابلو برق هوشمند
کاربرد تابلو برق هوشمند در خانه هوشمند
به طور معمول در ساختمان های کوچک از برق تک فاز و در ساختمان های بزرگ از برق سه فاز استفاده می کنند. در نتیجه برای تامین برق ساختمان های مسکونی، برق از طریق سه رشته سیم از تابلو مشاعات به تابلو برق اتصال پیدا می کند. در ادامه، سیم به کلید مینیاتوری و سپس به کلید محافظ جان و دیگر کلیدها متصل می شود. روی تابلو برق هوشمند، کلیدهایی مانند کلید مورد نیاز برقکار، کلید انبار و کلیدهای مینیاتوری قرار دارند. در تابلو برق هوشمند، کلیدهای مینیاتوری به رله هوشمند وصل می شود که هر رله با 6 عدد کلید مینیاتوری در ارتباط است. اجرای یک سیستم یکپارچه از طریق این کلیدها و سایر اجزا از مهم ترین کاربردهای تابلو برق هوشمند به شمار می آید.
اجزا و قطعات مورد استفاده در تابلو برق هوشمند
برای آماده کردن یک تابلو برق هوشمند از چندین قطعه و اجزای مختلف استفاده می کنند. وجود برخی از این قطعات ضروری و مهم است و برخی دیگر براساس نیاز ساختمان و تجهیزات موجود در ساختمان طبق نظر کارشناسی شده، انتخاب می شوند. در این بخش از مطلب به معرفی اجزا و قطعات مورد استفاده در تابلو برق هوشمند می پردازیم.
• منبع تغذیه: وظیفه تامین کردن برق مصرفی تابلو برق را بر عهده دارد. به طوری که به وسیله منبع تغذیه برقی شهر در پروتکل KNX به 30 ولت و در پروتکل SBUS به 24 ولت تبدیل می شود.
• رله هوشمند: به وسیله رله هوشمند، سیستم روشنایی، سرمایشی، گرمایشی و… از طرف مرکز کنترل می شود.
• کلید مینیاتوری: با استفاده از کلید مینیاتوری برق به چراغ ها و فنوکوئل ها ارسال می شود.
• محافظ جان: ارسال برق به کلید مینیاتوری از وظایف محافظ جان است. همچنین در صورتی که برق مصرفی بیشتر از 30 ولت باشد، به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی باعث قطع جریان برق می شود.
• کابل: کابل ها به عنوان شاهرگ های اصلی ارتباطی شناخته می شوند و به طور معمول در تابلو برق هوشمند از کابل با شماره های 4 و 6 استفاده می کنند.
• ترمینال: بین رله هوشمند و سر خط های روشنایی، فنوکوئل ها، پرده برقی و…، همچنین بین کلید مینیاتوری و برق اصلی، نوعی رابط های کوچکی وجود دارند که به این رابط ها ترمینال گفته می شود.
• دیمر: برای تغییر دادن روشنایی یک لامپ از نوعی مدار الکتریکی به نام دیمر استفاده می کنند. باید اشاره داشت، برای تغییر روشنایی لامپ های مهتابی نمی توان از دیمر استفاده کرد.
• سرور: مهم ترین و پرکاربردترین قطعه موجود در تابلو برق هوشمند، سرور است. با استفاده از این قطعه می توان تجهیزات و دستگاه های نصب و راه اندازی شده در خانه هوشمند را به وسیله گوشی موبایل های اندرویدی یا سیستم های کامپیوتری از راه دور کنترل کرد.
نحوه نصب تابلو برق هوشمند
به هنگام نصب تابلو برق هوشمند مناسب در یک خانه هوشمند بایستی به انتخاب ابعاد تابلو برق، توجه کافی شود. در ادامه، مهم ترین عواملی که در هنگام نصب تابلو برق باید به آن ها دقت داشت، دسترسی آسان داشتن و در معرض دید نبودن تابلو هستند. به طور معمول برای نصب تابلو برق از دیوار راهروهای بین اتاق خواب ها، کنار جا کفشی یا راهرو ورودی ساختمان استفاده می کنند. از آن جایی که تابلو برق های هوشمند ابعاد بزرگتری نسبت به تابلو برق های قدیمی دارند، بنابراین به فضای بیشتری برای نصب نیاز دارند. پس از قرار دادن قطعات مورد نیاز روی تابلو برق، در انتها آن را داخل یک فریم یا قاب محافظتی قرار می دهند.
مزایای استفاده از تابلو برق هوشمند
هر خانه هوشمند پیشرفته ای نیازمند به یک پنل مرکزی یا تابلو برق هوشمند است. با داشتن یک برنامه ریزی و اجرای تنظیمات درست و دقیق می توان از بهترین مزایای خانه هوشمند و در نهایت تابلو برق هوشمند بهره برداری کرد. در ادامه، به مزایای استفاده از تابلو برق هوشمند اشاره خواهیم داشت.
- قابلیت اجرای برنامه های از طریق کنترل از راه دور
- صرفه جویی در مصرف انرژی و برق، زمان و…
- داشتن یک استفاده ساده و راحت
- افزایش ایمنی در خانه هوشمند
- اعلام پیام های هشدار از طریق ارسال به تلفن همراه
- افزایش طول عمر وسیله های الکترونیکی
- قطع و وصل کردن برق از طریق تلفن همراه
نکات مهم در سفارش تابلو برق هوشمند
تابلو برق هوشمند به عنوان یک عضو بسیار مهم در خانه هوشمند شناخته می شود و بایستی به هنگام سفارش و خرید تابلو برق به برخی نکات کلیدی و اساسی توجه داده شود. از جمله نکات مهم در سفارش تابلو برق هوشمند عبارتند از:
• برند قطعات و محصول
• میزان خالصی سیم های مورد استفاده
• ابعاد تابلو برق هوشمند
• جنس تابلو برق هوشمند
• مدل و طراحی تابلو برق هوشمند
• استاندارد بودن رنگ محصول
• میزان مقاومت تابلو برق در برابر رطوبت، گرد و خاک، نور آفتاب و…
• کیفیت تابلو برق هوشمند
• میزان استانداردهای بین المللی رعایت شده

کاربرد تابلو برق هوشمند
خرید تابلو برق هوشمند
در مطالب فوق به بررسی کاربرد تابلو برق هوشمند در خانه هوشمند، مزایا، نحوه نصب و قطعات آن پرداخته شد. توجه به ابعاد، جنس، کیفیت، رنگ محصول و درصد خالصی سیم تابلو برق از مهم ترین نکات زمان خرید تابلو برق هوشمند هستند. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. شما می توانید برای خرید انواع تابلو برق هوشمند به سایت خانه هوشمند کوییک لینک مراجعه کنید. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.