هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
امروزه هوشمند سازی به گوشه و کنارهای هر اتاق و ساختمانی رسیده است. به طوری که با هوشمند کردن می توان از مزایای کاربردی و تزئینی آن یک جا استفاده های لازم را داشت. هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت یکی از طراحی های هوشمند سازی است که محبوبیت بیشتری بین مصرف کنندگان دارد. این طراحی با داشتن عملکردی ساده و استفاده از چراغ ها و کلیدهای متنوع، زیبایی بی نظیری به فضای اطراف خود می بخشد. در این مقاله قصد داریم با بررسی نحوه هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت، با انواع چراغ های مورد استفاده در آن آشنا شویم. برای دریافت اطلاعات در این زمینه، تا انتهای مطلب با ما همره باشید.
انواع چراغ های مورد استفاده در هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
چراغ ها از دیرباز تا به امروز علاوه بر کاربردهای روشنایی بخشی که در محیط اطراف دارند، وسیله های تزئینی کوچکی برای ایجاد یک فضای دلنشین هستند. چنانچه این چراغ ها با طراحی های هوشمندانه در موقعیت های مناسبی قرار بگیرند می توانند این زیبایی و روشنایی را دوچندان جلوه دهند. ساز و کار نصب و راه اندازی چراغ ها پروسه زیاد پیچیده ای ندارد و بسیاری از افراد می توانند از عهده انجام آن برآیند. امروزه تنوع بسیار بالایی در مدل های مختلف چراغ ها در بازار دیده می شود. در حالت کلی، سه نوع چشمه نور در لامپ ها تعریف شده است. این چشمه های نور عبارتند از:
• لامپ های روکار کنجی
• لامپ های توکار خطی
• ریسه های ژله ای

هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
هوشمند سازی کمد و کابینت با چراغ اس ام دی
یکی از انواع چراغ های کم مصرف و با دوام و ماندگاری بسیار بالا، چراغ های اس ام دی (SMD) هستند. یکی از مهم ترین قابلیت هایی که این چراغ دارند، با داشتن صفحاتی با سایز کوچک، نور وسیع و یکنواختی را در محیط اطراف پخش می کنند و همچنین با گذشت زمان دچار تیرگی نمی شوند. از نکات قابل توجه این چراغ ها، انتقال حرارت بسیار کم به محفظه یا محیط اطراف خود هستند. با نصب چراغ های سقفی، پنلی، توکار یا روکار به داخل کمدها و کابینت ها می توان روشنایی مورد دلخواه با رنگ مورد نظر را به دست آورد. این چراغ ها با نصب افقی و عمودی که دارند، داخل یک شیار قرار می گیرند و به شکل مخفیانه محفظه داخل کمد یا کابینت را به طور کامل روشن می کنند.
ارتباط سنسور درب کابینت با هوشمند سازی روشنایی کابینت
در هوشمندسازی روشنایی کمد و کابینت سنسورها و حسگرهایی روی درب ها نصب می شوند. این سنسورها با توجه به اندازه یا ارتفاع درب، در فاصله های 3 تا 5 سانتی متری قرار می گیرند. اساس کار این سنسورها بر این قرار است که هنگامی که درب کمد یا کابینت باز می شود، با دستوری که لامپ ها از سنسور دریافت می کنند، چراغ ها روشن می شوند. هنگام بسته شدن درب کمد یا کابینت نیز، چراغ ها پس از گذشت حدود چند ثانیه به راحتی خاموش می شوند. این عملکرد بدون دخالت دست برای روشن یا خاموش کردن چراغ و به طور هوشمندانه و خودکار اتفاق می افتد.
در کابینت ها و کمدهایی که درب های دو لنگه ای دارند از سنسورهای دو چشمه ای استفاده می کنند. با باز کردن یکی از لنگه های درب نیز فضا درون، کاملاً روشن و قابل روئیت خواهد شد.
انواع کلید در هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
برای روشن کردن محفظه داخل کمد یا کابینت می توان از کلید نیز استفاده کرد. کلیدها در انواع مختلف روکار و توکار تولید می شوند. کارشناسان طراحی داخلی معتقدند، کلیدهای مورد استفاده درون کابینت و کمد بهتر است از نوع توکار یا همان مخفی باشند. این کلیدها را زیر کابینت یا داخل طبقه های کمد یا کابینت نصب می کنند تا به هنگام باز و بسته شدن فعال شوند و عمل روشن و خاموش کردن لامپ را انجام دهند. در این فرآیند، نیازی به لمس کردن کلید با دست وجود ندارد و با کوچکترین اشاره با باز و بسته کردن درب کمد یا کابینت، لامپ ها روشن و خاموش می شوند. از انواع این کلیدهای مخفی می توان به موارد زیر اشاره داشت.
کلید سنسورهای حرکتی
حسگر لمسی فنری
سنسور درب کمد و کابینت
حسگر لمسی پشت آینه
سنسور مخفی لمسی کابینت
نحوه طراحی هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
برای روشنایی بخشیدن به محفظه درون کمد یا کابینت نیاز به وسیله هایی مانند چراغ، کلید و حسگرها است. اتصال این وسیله ها به یکدیگر برای روشن شدن چراغ به هنگام باز شدن درب و خاموش شدن چراغ در زمان بسته شدن درب، توصیه می شود توسط افراد متخصص و کاربلد انجام شود. کارشناسان طراحی داخلی، ایده های نوین و استانداردی برای نصب، راه اندازی و در نهایت هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت دارند. با روشن شدن اتوماتیکی چراغ های داخل کمد و کابینت های تاریک، به راحتی می توان فضای داخل آن ها مشاهده کرد و در ساعت های تاریک روز، وسیله یا لباس مورد نظر را از درون کمد خارج کرد.

هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
هزینه هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت
با وجود تمام مزایای کاربردی و زینتی که هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت دارد، بسیاری از افراد تمایل به اجرای این پروژه های کوچک و اما زیبا هستند. هزینه ای که باید برای هوشمند کردن کمد و کابینت پرداخت شود به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل عبارتند از:
• سایز کمد یا کابینت
• تعداد لامپ یا چراغ های مورد استفاده در کمد یا کابینت
• نوع لامپ یا چراغ های مورد استفاده در کمد یا کابینت
• برند وسایل مصرفی مانند چراغ ها و حسگرها
• میزان مهارت و تجربه کارشناس طراحی داخلی
سخن پایانی
در مطالب فوق به بررسی هوشمند سازی روشنایی کمد و کابینت و چراغ ها و کلیدهای مورد استفاده در این طراحی هوشمندانه پرداخته شد. چراغ های روکار کنجی، توکار، توکار خطی، ریسه های ژله ای و اس ام دی از مهم ترین چراغ ها مورد استفاده در این نوع هوشمند سازی محیط هستند. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.