هوشمندسازی در معماری داخلی

تکنولوژی در سال های اخیر با بالاترین سرعت پیشرفت کرده است و هم اکنون آثار آن را می توان در اکثر علوم و رشته ها دید. معماری داخلی نیز حرفه ای است که از این امر مستثنی نیست. نفوذ تکنولوژی در این حرفه باعث اختراع خانه های هوشمندی شده است که به راحتی و به وسیله یک تبلت یا گوشی قابل مدیریت هستند. از دیگر مزایای هوشمند سازی خانه ها بهینه سازی آن ها به منظور مدیریت بهتر شهرها است. در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه خواهد شد.

ساختمان هوشمند چیست؟

هوشمند سازی ساختمان به معنی استفاده از تکنولوژی به منظور بالا بردن سطح کیفیت زندگی انسان ها است. اموری که در راستای طراحی و پیاده سازی این فرایند صورت می پذیرد، هوشمند سازی نام دارد. از جمله مهندسانی که در اجرای این فرایند دخیل هستند می توان به مهندسین معماری، مهندسین عمران، مهندسین برق، مهندسین تاسیسات و مهندسان معماری داخلی اشاره کرد. این متخصصان به صورت انفرادی عملی انجام نمی دهند و نتیجه همکاری همه آن ها با هم باعث تحقق هوشمند سازی یک خانه می شود. از آنجایی که در این دوره از تاریخ، بهینه سازی از مهم ترین دغدغه های بشری است می توان هوشمند سازی ساختمان ها را یک پیشرفت بسیار مفید تلقی کرد.

مزایای ساختمان های هوشمند

همانطور که می دانید یکی از مهم ترین اهداف تکنولوژی، افزایش سهولت امور بشری و ایجاد راحتی و آسایش بیشتر است. از آنجایی که خانه های هوشمند نیز از ثمرات تکنولوژی نوین به حساب می آید، ساکنان این منازل بیشتر از هرچیزی شاهد راحتی و آسایش در بالاترین سطح هستند. به طوری که افراد ساکن در این ساختمان ها به سختی راضی به سکونت در خانه های معمولی می شوند. از دیگر مزایای این ساختمان ها می توان به لوکس بودن آن ها اشاره کرد. هوشمند سازی خانه ها برای افرادی که در زمینه معاملات ملکی نیز مشغول هستند، فوایدی داشته است. از مهم ترین آن ها می توان به سرعت بالای فروش این مدل ساختمان ها اشاره کرد.

هوشمندسازی در معماری داخلی

هوشمندسازی در معماری داخلی

ویژگی ‌های یک ساختمان هوشمند

ساختمان های هوشمند به معنی واقعی کلمه مجهز هستند و از امکانات بسیار گسترده ای نسبت به ساختمان های معمولی برخوردار هستند. از مهم ترین این مزیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· مجهز بودن به سیستم های گرمایشی و سرمایشی که به صورت هوشمند عمل می کنند.
· نورپردازی داخلی و قابلیت تنظیم و زمان بندی کردن نور طبیعی
· قابلیت تنظیم و کنترل سیستم های صوتی ساختمان
· مجهز بودن به سیستم های حفاظتی و امنیتی و قابلیت تنظیم و کنترل کردن آن ها
· قابلیت تنظیم کردن و کنترل ساختمان از جنبه های مختلف

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان‌ها

سیستم های هوشمند از نظر نوع عملکرد به سه دسته الکتریکی، مکانیکی و حفاظتی تقسیم می شوند. هر یک از این دسته ها به هوشمند سازی سرویس هایی مانند سرمایش، گرمایش، برق، کنترل روشنایی، تهویه مطبوع، آسانسورها، پله برقی، دوربین‌های مداربسته، سیستم اعلام حریق و باز و بسته شدن درب‌ها می پردازند. به این ترتیب ساکنان ساختمان های هوشمند می توانند از هریک از سرویس های ذکر شده به بهترین شکل ممکن استفاده کنند و با صرف کمترین انرژی انسانی، بیشتری بهره برداری را از آن ها حاصل کنند. فرایند هوشمند سازی ساختمان ها سال ها پیش مطرح شد و مدتی به صورت آزمایشی اجرا گشت؛ اما از سال 2000 به بعد فرایند اجرای آن به صورت جدی آغاز شد.

انواع سیستم‌ های مدیریت هوشمند ساختمان

سیستم های هوشمند دارای انواع مختلفی هستند. هریک از این سیستم ها با عملکرد منحصر به فردی که دارد در افزایش میزان کنترل ساکنان بر سرویس های مختلف تاثیر می گذارند. در تعدادی از سیستم های هوشمند اشاره خواهیم کرد.

  • سیستمCentral controlling

این سیسم وظیفه دارد که عملکرد اجزای مختلف ساختمان را با یکدیگر هماهنگ کند و به تعادل برساند. این عمل با نظارت و کنترل بخش های مختلف ساختمان صورت می پذیرد. در مرحله اول قسمت های مختلف ساختمان رصد می شوند، سپس مشکلات اجرایی تشخیص داده می شوند و در نهایت با صدور دستورهای لازم به متعادل سازی عملکرد آن ها می پردازد.

  • سیستمCentral Monitoring

وظیفه این سیستم کنترل و مانیتور کردن ساختمان به صورت یکپارچه است. سیستم Central Monitoring این وظیفه را به کمک سخت افزارها و نرم افزارهای موجود به کار گذاشته شده در سیستم انجام می دهد. با توجه به اهمیت بالای عملکرد این سیستم، نصب آن در مکان های مهم و حیاطی انجام می شود.

  • سیستمBuilding Management System

سیستم Building Management System وظیفه مانیتورینگ و کنترل بخش های مختلف ساختمان را برعهده دارد. این سیستم در واقع از تعدادی سخت افزار و نرم افزار تشکیل شده است که از آن با نام BMS نیز یاد می شود. سیستم بی ام اس بخش های مختلف ساختمان را به صورت مداوم پایش می کند و برای تخصیص منابع انرژی به همه قسمت ها فرمان می دهد؛ در نتیجه به کار گیری این سیستم می توان بهینه سازی انرژی را مدیریت کرد. در ادامه به برخی از خدمات ارائه شده توسط این سیستم اشاره خواهیم کرد.
· به وسیله امکانی که این سیستم ارائه می دهد می توان تجهیزات الکتریکی یا لامپ ها را از راه دور کنترل کرد.
· در صورت خروج از خانه می توان به وسیله گوشی یا تبلت داخل خانه را تحت کنترل قرار دارد.
· در صورتی که صاحب خانه، خارج از ساختمان باشد و کسی قصد ورود به ساختمان را داشته باشد، امکان باز کردن درب از راه دور با وارد کردن کد رمز توسط صاحبخانه ممکن است.
· صاحبخانه می تواند در صورت اطلاع از مصرف غیر مجاز ولتاژ برق شهری، آن را قطع کند
· امکان تنظیم دمای خانه متناسب با شرایط بدن ساکنان خانه
· مجهز بودن به سنسورهای تشخیص ورود و خروج و هماهنگی روشن و خاموش شدن چراغ ها با آن
· مجهز بودن به سنسورهای صوتی و حرکتی برای مراقبت از کودکان و افراد مسن و بیمار
· امکان قطع آب و گاز و برق هنگام پیش آمدهای اضطراری

خدمات هوشمندسازی ساختمان

ساختمان های هوشمند از ابتدا به منظور خدمت رسانی به ساکنان آن طراحی و اجرا شده اند. از رایج ترین خدماتی که ساختمان های هوشمند ارائه می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· تنظیم نور ساختمان به صورت هوشمند بر اساس میزان نور فضای بیرون
· امکان تنظیم برنامه برای خاموش و روشن کردن چراغ ها
· امکان تنظیم روشن و خاموش شدن چراغ ها با توجه به میزان تردد افراد
· امکان استفاده از دمپرها برای تنظیم میزان روشنایی ساختمان
· امکان کنترل کردن پرده های ساختمان (دستی یا خودکار)
· کنترل سیستم اعلام حریق
· کنترل سیستم دزدگیر ساختمان
· کنترل میزان گرمایش و سرمایش
· کنترل پریز برق ‌های ساختمان
· سیستم قفل هوشمند درب‌ ها
· سیستم نظارت تصویری بر فضاهای ساختمان
· سیستم اعلام نشت گاز
· سیستم آبیاری هوشمند
· سیستم اعلام وجود منواکسید کربن در هوا
· سیستم کنترل و مدیریت پارکینگ ‌ها
· سیستم کنترل از راه دور با استفاده از موبایل، مانیتور و تلفن
· کنترل تجهیزات با ریموت کنترل
· کنترل تجهیزات از طریق کلیدهای هوشمند
· سیستم روشنایی فضاهای عمومی

هوشمندسازی در معماری داخلی

هوشمندسازی در معماری داخلی

سخن پایانی
ساختمان های هوشمند یکی از دستاورد های نوین تکنولوژی هستند که تاثیر بسیار زیادی در افزایش آسایش و راحتی انسان ها داشته است. هوشمند سازی خانه ها در معماری داخلی به وسیله سیستم های هوشمندی انجام می شود که براساس به روز ترین تکنولوژی روز دنیا طراحی شده اند. چنانچه قصد هوشمند سازی در معماری داخلی ساختمانی را دارید می توانید از خدمات شرکت بین المللی کوییک لینک بهره مند شوید. این شرکت بین المللی تمامی خدمات مربوط به طراحی، تولید و اجرای تجهیزات خانه هوشمند را به مشتریان ارائه می دهد.