چگونه اتاق کار خود را هوشمند سازی کنیم؟
در دنیای امروز عوامل متعددی در کسب و کارهای موفق تاثیر مهمی دارند. یکی از این عوامل تاثیرگذار هوشمند سازی کردن محیط کار یا همان دفتر کاری است. تجهیزاتی که در اتاق کار هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند، علاوه بر تسریع بخشیدن در امور انجام کارها، در بازدهی بالای کسب و کار تاثیر به سزایی خواهند داشت. از این رو بسیاری از صاحبان کسب و کار تمایل زیادی به هوشمند سازی اتاق کار خود دارند. در این مقاله قصد داریم با بررسی نحوه هوشمند سازی اتاق کار، به تجهیزات به کار رفته در این سیستم کاری و همچنین مزایای آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با هزینه هوشمند سازی اتاق کار تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
هوشمند سازی اتاق کار
یک دفتر کار هوشمند از پیشرفته ترین تجهیزات کاری و مدیریتی تشکیل یافته است که عملکرد منحصر به فرد این تجهیزات باعث متمایز شدن یک اتاق کار هوشمند با اتاق کار سنتی می شود. افرادی که به ارتقاء و پیشرفت سریع کسب و کار خود بیشتر اهمیت می دهند، به هوشمند سازی اتاق کار خود می پردازند. با قرار دادن تجهیزات مدرن و کاربردی در بستر اینترنت و استفاده از اپلیکیشن های حرفه ای، بالاترین بهره وری را برای یک اتاق کار رقم خواهد زد.

چگونه اتاق کار خود را هوشمند سازی کنیم
تجهیزات مورد استفاده در اتاق کار هوشمند
محیط کار از بخش های مختلفی مانند اتاق جلسات، اتاق کارکنان، اتاق مدیریت و… تشکیل یافته است. در هر یک از این بخش ها، سیستم های مورد نیاز نصب و راه اندازی می شود. این سیستم ها از تجهیزات کوچک و بزرگ تشکیل شده که در این بخش از مطلب به معرفی این تجهیزات پرکاربرد می پردازیم.
-
سیستم گرمایشی و سرمایشی
هر محیط کاری ایده آل دارای یک دما مناسب برای کار کردن کارمندان آن محیط است. برای فراهم کردن یک دمای محیطی مناسب، از سیستم های گرمایشی و سرمایشی هوشمند استفاده می کنند. این سیستم ها به طور هوشمندانه دمای مورد نیاز را مشخص می کند و با دستور خودکار به تجهیزات نصب شده، این دما را در محیط پیرامون محیا می کند.
-
سیستم روشنایی
افرادی که در یک محیط کاری مشغول هستند، از لحاظ روشنایی نیاز به محیطی روشن و استانداردی دارند. کار با سیستم های کامپیوتری حساسیت بالایی دارد و برای جلوگیری از خسته شدن چشم ها باید نور محیط مناسب باشد تا بازدهی عملکرد کارمندان بیشتر باشد. سیستم روشنایی هوشمند می تواند روشنایی لازم را به طور خودکار با تاریک شدن هوا یا سنسورهای حرکتی تامین کند.
-
سیستم صوتی
سیستم صوتی از دیگر تجهیزات به کار رفته در اتاق کار هوشمند است که کاربردهای متنوعی دارد. با استفاده از این سیستم ها در مواقع مناسب موسیقی آرامی در محیط کار پخش می کنند تا کارمندان بتوانند با آرامش بیشتری به کار خود ادامه دهند. همچنین برای ارسال اعلان ها یا تعامل آنلاین کارمندان در لحظه، از سیستم صوتی هوشمند استفاده می کنند.
-
حضور و غیاب هوشمند
کنترل تردد کارمندان در محیط های کاری از مهم ترین مقوله هایی است از طرف مدیریت به آن توجه می شود. با استفاده از ابزارهای هوشمند مختلف مانند اثر انگشت، وارد کردن رمز عبور، کشیدن کارت، تشخیص چهره و… به هنگام ورود و خروج کارکنان می توان از حضور و غیاب آن ها اطلاع داشت.
-
سیستم امنیتی
در بخش های مختلف یک دفتر کاری، دوربین های گردان و هوشمند نصب می کنند. این دوربین ها توانایی ضبط و ثبت تصاویر از تمامی بخش ها را بر عهده دارند. به کمک سیستم امنیتی، ایمنی اتاق کاری افزایش پیدا می کند.
مزایای هوشمند سازی اتاق کار
اصلی ترین امتیازی که اتاق کار هوشمند را از اتاق کار سنتی متمایز خواهد کرد، مزایای هوشمند سازی است. این مزایا بسته به میزان پیشرفته بودن تجهیزات هوشمند و تعداد آن ها در بخش های مختلف می توانند بیشتر یا کمتر به چشم بخورند. از جمله مزایای هوشمند سازی اتاق کار عبارتند از:
- مدیریت آسان
با استفاده از سیستم های هوشمند حضور و غیاب، سیستم های روشنایی، سرمایشی، گرمایشی و… تمامی موارد بدون نیاز به نیروی انسانی بیشتر به صورت خودکار توسط پنل های کنترل مرکزی، هدایت و اجرا می شوند. به این ترتیب مدیریت افراد و سایر کارها به آسانی پیش خواهد رفت.
- افزایش بازدهی
سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری دقیق در محیط کاری و استفاده از ابزارهای هوشمند مختلف می تواند بازدهی کاری کارمندان را به طور چشمگیری افزایش دهند. بهترین بهره وری از ساعات کاری یکی از نمونه های بارز یک سیستم هوشمند است.
- صرفه جویی در هزینه ها
به کمک ابزارها، سنسورها و تجهیزات هوشمند می توان به درستی در مصرف انرژی و هزینه های جانبی صرفه جویی کرد. تمامی این ابزارها در زمان درست به صورت خودکار شروع به کار می کنند و میزان نیاز محیط به نور، گرما، سرما و… به دقت مشخص می کنند. در چنین شرایطی از مصرف بیهوده برق و انرژی جلوگیری خواهد شد.
- دقیق تر شدن آنالیز کارکردها
با استفاده از ابزارهای هوشمند، کارکردهای دقیق کارکنان به صورت لحظه به لحظه به بخش مدیریت منتقل می شود. در این شرایط می توان از بروز هر نوع خطا و مشکلی در اولین فرصت ممکن جلوگیری کرد. همچنین سیستم خطایاب هوشمند در سیستم های مختلف سرمایشی و گرمایشی و… نصب می شود تا در صورت بروز هر نوع عیب و نقصی در تجهیزات مورد نظر، به بخش کنترلی هشدار داده شود.
- هویت شناسی دقیق
با استفاده از ابزارهایی که برای کنترل تردد به کار برده می شود، می توان از ورود و خروج افراد ناشناس به کل ساختمان یا برخی اتاق های خاص جلوگیری کرد. در این شرایط، کارمندان و به ویژه اطلاعات موجود در سیستم ها و… در امنیت شغلی و اطلاعاتی کافی خواهند بود.
نحوه کنترل تجهیزات در اتاق کار هوشمند
برای راه اندازی و کنترل تجهیزات متعدد در یک اتاق کار هوشمند از ابزارهای مختلفی می توان استفاده کرد. از مهم ترین ابزارهایی که همکاران به صورت بصری می توانند یکدیگر را مشاهده کنند و اطلاعات خود را به سایرین منتقل کنند استفاده از نرم افزارهای کنفرانس ویدئویی است. ابزارها و برنامه های پیشرفته ای برای تجزیه و تحلیل داده های هر یک از پروژه های اجرایی مورد استفاده قرار می گیرند.

چگونه اتاق کار خود را هوشمند سازی کنیم
هزینه هوشمند سازی اتاق کار
برخی صاحبان کسب و کار بر این باور هستند، هوشمند سازی اتاق کار هزینه بالایی در بر خواهد داشت. باید خاطر نشان شد، میزان هزینه ای که برای هوشمند کردن محیط کاری صرف می شود بسیار مقرون تر از میزان مزایای به دست آمده از این سیستم هوشمند و مدرنیته است. در ادامه، به فاکتورهای تاثیر گذار در هوشمند سازی اتاق کار اشاره می کنیم.
• نوع تجهیزات مورد استفاده
• سلیقه و نیاز مشتری
• مساحت یا متراژ ساختمان
• اعتبار برند تامین کننده تجهیزات
• قدمت ساختمان
• بی سیم یا با سیم بودن سیستم
سخن پایانی
در مطالب فوق به بررسی هوشمند سازی اتاق کار پرداخته شد. از جمله مهم ترین مزایای هوشمند سازی اتاق کار می توان به مدیریت آسان، افزایش بازدهی، هویت شناسی دقیق، آنالیز دقیق کارکردها و… اشاره داشت. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.