موتورخانه هوشمند چیست؟
موتورخانه به عنوان یکی از بخش های مهم در هر نوع ساختمانی شناخته می شود. موتورخانه به دلیل مدیریت سختی که دارد با مشکلات متعددی مواجه است. با پیشرفت علم صنعت و هوشمند سازی اغلب تجهیزات و بخش های ساختمانی، در اجرای سیستم موتورخانه و بخش تاسیسات نیز قابل هوشمند سازی است. یک موتورخانه هوشمند نسبت به موتورخانه های سنتی و قدیمی دارای مزایای بیشماری است و اغلب صنعت کاران تمایل زیادی به راه اندازی آن را دارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی موتورخانه هوشمند، نحوه عملکرد، مراحل اجرا و مزایای آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر در این زمینه، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
موتورخانه هوشمند چیست؟
در موتورخانه های سنتی، تنظیم تمامی بخش های تاسیساتی و سیستم مرکزی حرارتی به صورت فیزیکی و دستی انجام می شود. در برخی موارد برای تامین آسایش حرارتی، اجرا و تنظیم سیستم مرکزی با مشکل مواجه می شود و در نتیجه بازدهی کلی موتورخانه افت پیدا می کند. با هوشمند سازی موتورخانه به راحتی می توان تمامی مشکلات احتمالی را حذف کرد. به بیانی دیگر به موتورخانه ای که سنسورها عملگرهای پیشرفته موجب بهینه سازی مصرف انرژی و ارتقاء آسایش و رفاه اهالی ساختمان می شود، موتورخانه هوشمند گفته می شود. به عنوان مثال، یک موتورخانه هوشمند قابلیت تنظیم دمای داخلی محیط ساختمان را براساس دمای محیط بیرونی به صورت هوشمندانه دارد.

موتورخانه هوشمند چیست
نحوه عملکرد موتورخانه هوشمند
نتیجه نهایی عملکرد موتورخانه با توجه به عملکرد سنسورهای حرارتی و سایر عملگرهای سیستم مرکزی مشخص می شود. در موتورخانه هوشمند، آب گرم مصرفی داخل یک دیگ بزرگی تامین و تولید می شود و در دمای ثابتی نگه داشته می شود. تکنسین تاسیسات به وسیله ترموستات دستی که روی دیگ نصب شده است می تواند دمای آب دیگ را تغییر دهد. به این شکل دمای آب خروجی منبع نیز تغییر خواهد کرد. این تغییرات باتوجه به وضعیت آب و هوایی اعمال می شوند و اجرای آن به صورت دستی بسیار سخت است. در موتورخانه هوشمند این تغییرات به صورت هوشمندانه و بدون دخالت فشار دستی انجام می شود.
نحوه کنترل دمای آب در موتورخانه هوشمند
چیلر و دیگ حرارتی از اجزای اصلی موتورخانه هستند که به ترتیب تولید آب سرد و گرم را بر عهده دارند. پس از تولید آب سرد و گرم، به طرف هواسازها یا فن کویل ها در داخل ساختمان مورد نظر هدایت می شوند. به این ترتیب، سیستم های سرمایشی و گرمایشی در داخل ساختمان سرما یا گرمای لازم را فراهم می کنند. دمای آب خروجی با توجه به نیاز مصرف کننده به طور لحظه ای در حال تغییر است. در موتورخانه هوشمند، تعدادی سنسور در لوله های ورودی و خروجی ساختمان نصب شده اند که وظیفه ثبت کردن دمای داخل لوله ها و همچنین محیط اطراف را بر عهده دارند. ارقام و داده های ثبت شده به سیستم مرکزی ارسال می شوند و سیستم مرکزی دمای آب و هوای سرد و گرم را تعیین می کند و به همان دما می رساند.
مهم ترین مزایای موتورخانه هوشمند
هوشمند سازی موتورخانه نسبت به موتورخانه های سنتی و قدیمی مزایای ویژه ای دارد. این مزایا، استفاده از موتورخانه های هوشمند را در اولویت انتخاب صاحبان کار و ساختمان قرار داده است. در این بخش از مطلب به مهم ترین مزایای موتورخانه هوشمند می پردازیم.
• مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی 15 درصد و در ساختمان های غیر مسکونی 35 تا 45 درصد کاهش می یابد.
• باتوجه به کاهش عملیات نگهداری در موتورخانه هوشمند، بسیاری از هزینه های نگهداری حذف می شوند.
• به دلیل حذف انجام عملیات دستی و فیزیکی در موتورخانه هوشمند، نرخ استهلاک تجهیزات موتورخانه به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
• سیستم های گرمایشی و سرمایشی به موقع و به طور منظم، دمای مورد نیاز را تامین می کنند.
• برای ساختمان هایی که به طور شبانه روزی نیاز به تامین آب و هوای گرم یا سرد دارند مانند ساختمان های مسکونی، موتورخانه هوشمند بهترین گزینه است.
• سنسورهای نصب شده در موتورخانه های هوشمند قابلیت عیب یابی هوشمندانه از تجهیزات جزئی و کلی را دارند.
• میزان آلودگی های ایجاد شده توسط موتورخانه های هوشمند بسیار کمتر از موتورخانه های سنتی و قدیمی است.
• برای راه اندازی موتورخانه هوشمند، هزینه های کم و معقولی صرف می شود.
• به آسانی می توان تمامی عملکردهای موتورخانه را از راه دور کنترل کرد.
مراحل سیستم اجرایی موتورخانه هوشمند
هر موتورخانه هوشمند، طی مراحلی نصب و اجرا می شود. پیش رفتن قدم به قدم این مراحل به ترتیب، از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه، به مراحل سیستم اجرایی موتورخانه هوشمند اشاره خواهیم داشت.
انجام مشاوره های تخصصی با تکنسین های تاسیسات پیرامون تجهزیات و ابزارهای هوشمند مورد نیاز برای هر نوع ساختمان
شبیه سازی کلی و جزئی سیستم های گرمایشی و سرمایشی در کامپیوتر و بررسی عملکرد آن ها
بررسی موقعیت موتورخانه برای نصب و راه اندازی هر یک از اجزا
طراحی و آماده کردن تمامی نقشه های مکانیکی و الکتریکی موتورخانه
برمانه نویسی سیستم مرکزی موتورخانه هوشمند
آموزش نحوه کارکرد هر یک از اجزا و تجهیزات هوشمند به اپراتور

موتورخانه هوشمند چیست
توجه به نکاتی ضروری قبل از راه اندازی موتورخانه هوشمند
قبل از راه اندازی موتورخانه هوشمند باید به نکاتی کلیدی توجه کافی شود. از جمله این نکات عبارتند از:
• علاوه بر ساختمان های جدید و نو ساخت، در ساختمان های قدیمی نیز قابل اجرا باشند.
• تعداد طبقه ها و واحدهای ساختمان تاثیری در عملکرد کلی سیستم موتورخانه هوشمند نداشته باشد.
• در محیط موتورخانه، لوله های آب دچار یخ زدگی نشوند.
• زمان زیادی صرف راه اندازی موتورخانه نشود و در سریع ترین زمان ممکن تمامی تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی نصب و اجرا شوند.
سخن پایانی
در مطالب فوق به بررسی موتورخانه هوشمند، عملکرد و مزایای پرداخته شد. سنسورها و عملگرهای هوشمند، تنظیم دمای آب و سرمایش و گرمایش موتورخانه هوشمند را بر عهده دارند. کاهش استهلاک، بهینه سازی مصرف انرژی و امکان کنترل از راه دور از مهم ترین مزایای هوشمند سازی موتورخانه است. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.