در سال های اخیر هوشمندسازی به یکی از موضوعات جذاب در زمینه ساخت و ساز و طراحی داخلی تبدیل شده است. امکان اجرای این فرایند در انواع ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی وجود دارد. در صورت اجرای هوشمندسازی برای ساختمان های مسکونی می توان بخش های مختلف از جمله اتاق خواب را به اشکال مختلف تجهیز کرد. در این مقاله مزایای داشتن یک اتاق خواب هوشمند مورد بررسی قرار گرفته است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با خانه هوشمند کوییک لینک همراه باشید.

 

مزایای اتاق خواب هوشمند

امروزه در صنعت ساخت و ساز و طراحی داخلی بسیاری از متقاضیان طرف دار هوشمندسازی هستند. اگرچه اجرای این تکنیک به هزینه بالایی نیاز دارد؛ اما به واسطه مزایای گوناگون این کار از جمله بهینه سازی مصرف انرژی، هزینه های صرف شده در مدت کوتاهی بازمی گردد. تمامی ساختمان ها اعم از مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی می توانند از مزایای هوشمندسازی برخوردار شوند. در ساختمان های مسکونی امکان هوشمندسازی بخش های مختلف از قبیل آشپزخانه، اتاق خواب، اتاق کودک، فضای سبز و اتاق نشیمن وجود دارد.

قابلیت های اتاق خواب هوشمند در مقایسه با آشپزخانه یا اتاق نشیمن کمتر در بین مردم شناخته شده است. ساخت اتاق خواب این چنینی با تجهیزات مختلفی انجام می شود؛ بنابراین متقاضیان می‌توانند بر حسب نیاز و بودجه خود از این تجهیزات و مزایای آنها برخوردار شوند. مزایای اتاق های خواب هوشمند برحسب تجهیزات مورد استفاده متفاوت و به شرح زیر است:

  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • افزایش رفاه و آسایش ساکنان
  • بهبود کیفیت خواب
  • بهبود کیفیت هوای اتاق
مزایای داشتن یک اتاق خواب هوشمند

مزایای داشتن یک اتاق خواب هوشمند

آسایش و رفاه بیشتر ساکنان

در اتاق خواب هوشمند امکان مدیریت سیستم های سرمایشی، گرمایشی، روشنایی و تهویه با کنترل از راه دور یا گوشی هوشمند وجود دارد. تغییر وضعیت پرده ها یا باز و بسته کردن پنجره ها نیز از راه دور انجام می شود. در نتیجه لازم نیست افراد برای اعمال کوچک ترین تغییر جابجا شده و خود را به زحمت بیندازند. اهمیت این موضوع برای افراد دارای مشکلات حرکتی بیشتر مشخص می شود؛ به عنوان مثال می توان به معلولان حرکتی، سالمندان یا بیماران اشاره کرد. علاوه بر کنترل از راه دور، برای سیستم های فوق، امکان تعریف سناریوهای مختلف وجود دارد. سناریوی خواب، ساعت کار، عدم حضور در اتاق، روزهای تعطیلی و … از جمله این موارد بشمار می روند.
بعضی تجهیزات به صورت تخصصی تر به رفاه و آسایش افراد ساکن در اتاق خواب هوشمند کمک می‌کنند. میز هوشمند یکی از این موارد است. میز هوشمند ظاهری شبیه میز معمولی، اما کاربردی فراتر از آن دارد. این میز قادر به شارژ کردن وایرلس انواع گوشی همراه است. درنتیجه افراد هیچ‌گونه نگرانی بابت اتمام شارژ گوشی همراه خود نخواهد داشت. محصولاتی از این قبیل فراوان هستند و با توجه به گسترش علم و فناوری هر روزه به تعداد آنها افزوده می شود.

 

بهبود کیفیت خواب

یکی از مهم‌ترین اصول برای یک اتاق خواب ایده آل، فراهم بودن شرایط برای داشتن خواب کافی و آرام است. محصولات هوشمند مرتبط با کیفیت خواب تنوع قابل توجهی دارند. یکی از مهم ترین تجهیزات تولید شده در این رابطه، تختخواب هوشمند است. این تخت خواب از سنسورهای مختلفی تشکیل شده است. این سنسورها با اندازه‌گیری ضربان قلب، فشارخون و دمای بدن به فرد برای داشتن خوابی باکیفیت و راحت کمک می کنند. علاوه بر این ترموستات به کار رفته در لایه های زیرین تخت کنترل درجه حرارت تشک را برعهده دارد.

درنتیجه کاربر می تواند در صورت تمایل اقدام به تغییر دمای رختخواب کند. داشتن صفحه نمایشگر یکی دیگر از مزایای تخت خواب هوشمند است. با استفاده از صفحه نمایشگر و پنل های تعبیه شده می توان تجهیزات مختلف منزل را از داخل رختخواب تنظیم کرد. یکی دیگر از متداول ترین محصولات برای هوشمندسازی اتاق خواب بالش مخصوص است. محصولات مختلفی با ویژگی های بخصوص تحت عنوان بالش هوشمند تولید و روانه بازار شده¬اند؛ به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر به حالت های مختلف در زمان خوابیدن
  • تولید رایحه آرامش بخش برای بهبود کیفیت خواب
  • فراهم سازی بهترین وضعیت برای گردن در حین خواب به واسطه طراحی و ساخت ارگونومیک
  • تشخیص صدای خوروپف در حین خواب و کمک به قطع آن با تحریک فرد برای تغییر موقعیت

 

بهبود وضعیت هوای اتاق

در اتاق خواب هوشمند تجهیزاتی برای تنظیم رطوبت، کیفیت، سردی و گرمی هوا نصب می شود. افراد دارای حساسیت و آلرژی بیش از همه به وجود این تجهیزات نیاز دارند؛ زیرا کیفیت و رطوبت هوا برای این افراد از اهمیت بسیاری برخوردار است. امکان کنترل از راه دور این تجهیزات با استفاده از نصب اپلیکیشن مخصوص روی گوشی هوشمند وجود دارد.

 

صرفه جویی در مصرف انرژی

بخشی از هدر رفتن انرژی در بخش خانگی به سیستم سرمایشی، گرمایشی و روشنایی اتاق خواب مربوط می شود. با هوشمندسازی این سیستم ها می توان از مصرف بی رویه برق یا گاز در اتاق خواب جلوگیری کرد؛ به عنوان مثال در زمان خالی بودن اتاق از سکنه تجهیزات مختلف سرمایشی، گرمایشی یا روشنایی متوقف شده یا روی دور کند قرار می گیرند. همچنین امکان استفاده از پنل های خورشیدی برای تولید برق مورد نیاز اتاق خواب وجود دارد.

مزایای داشتن یک اتاق خواب هوشمند

مزایای داشتن یک اتاق خواب هوشمند

سخن پایانی

ما در این مقاله، مزایای داشتن یک اتاق خواب هوشمند را مورد بررسی قرار دادیم. مهم‌ترین مزیت فضاهای این چنینی رفاه و آسایش بیشتر ساکنان به واسطه کنترل از راه دور تجهیزات مختلف است. علاوه بر این به کمک تجهیزاتی چون تخت خواب و بالش هوشمند مقدمات یک خواب آسوده، آرام و باکیفیت برای ساکنان فراهم می شود. دیگر مزایای اتاق خواب هوشمند شامل صرفه جویی در مصرف انرژی و تنظیم شاخصه های هوای اتاق (از قبیل رطوبت و دما) است.