تا چند سال پیش اگر صحبت از هوشمندسازی ساختمان می‌شد، کمتر کسی به معنی و مفهوم آن پی می‌برد؛ اما امروزه این موضوع با پیشرفت علم و تکنولوژی و همه گیری استفاده از تجهیزات هوشمند برای جامعه ملموس‌تر شده است. مزایای بسیاری برای هوشمندسازی وجود دارد. به همین دلیل گروه‌های مختلفی متقاضی اجرای این فرایند در ساختمان‌های خود هستند. این مقاله به بررسی یکی از مهم‌ترین موضوعات برای متقاضیان هوشمندسازی، تحت عنوان «فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند» اختصاص داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با خانه هوشمند کوییک لینک همراه باشید.

 

فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند کدامند؟

تا یک دهه پیش کمتر کسی در رابطه با معنی و مفهوم هوشمندسازی آگاهی داشت؛ اما امروزه به‌واسطه پیشرفت علم و تکنولوژی و استفاده گسترده از تجهیزات هوشمند، این موضوع برای اکثریت جامعه ملموس‌تر شده است. خانه هوشمند فضایی است که در آن همه تجهیزات به صورت هماهنگ و یکپارچه زیر نظر سیستم مدیریت مرکزی عمل می‌کنند. علاوه بر این امکان کنترل از راه دور همه تجهیزات برای ساکنان وجود دارد. مزایای بسیاری برای ساختمان‌های هوشمند عنوان شده است که از جمله آنها می‌توان به ارتقاء سطح رفاه، امنیت، ایمنی و ارزش افزوده ساختمان اشاره کرد.

به همین دلیل بسیاری از مالکان و پیمانکاران به دنبال هوشمند کردن خانه‌های خود هستند. سؤالات و ابهامات زیادی در رابطه با این موضوع وجود دارد که یکی از آنها مربوط به هزینه انجام است. هزینه هوشمندسازی ثابت نیست و تحت تأثیر پارامترهای مختلفی قرار دارد. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به مراکز ارائه کننده خدمات هوشمندسازی و مشاوره با کارشناسان آنها از هزینه‌های کار آگاهی پیدا کنند. به طور کل فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • سلیقه کارفرما
  • مشخصات ساختمان
  • تجهیزات مورد استفاده
  • نوع روش مورد استفاده برای هوشمندسازی
فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند

فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند

سلیقه کارفرما

یکی از فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند، سلیقه کارفرما است؛ زیرا خدمات ارائه شده در فرایند هوشمندسازی خانه بسیار متنوع است. بهره‌مندی از این خدمات به سلیقه و خواست کارفرما یا مالک بستگی دارد. طبیعتاً در صورت استفاده کمتر از این خدمات، هزینه پرداختی کاهش می‌یابد. در مقابل هوشمندسازی تمامی تجهیزات و سیستم‌های موجود در خانه به پرداخت هزینه بالاتری نیاز دارد. متداول‌ترین خدمات ارائه شده برای خانه‌های هوشمند عبارتند از:

  • تهویه خودکار
  • آبیاری هوشمند
  • نورپردازی هوشمند
  • نصب شیرآلات چشمی
  • سیستم تشخیص دود
  • پخش موسیقی هوشمند
  • سیستم تشخیص نشت آب
  • قفل‌های دیجیتال و هوشمند
  • دوربین‌های مداربسته هوشمند
  • سیستم تشخیص خطر آتش سوزی
  • تجهیزات سرمایشی و گرمایشی هوشمند

 

مشخصات ساختمان

مشخصات ساختمان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند است. به همین دلیل کارشناسان مجموعه‌های ارائه کننده خدمات در زمینه هوشمندسازی در گام اول برای ارزیابی هزینه‌ها اقدام به بازدید از ساختمان می‌کنند. متراژ و تعداد اتاق‌ها از جمله پارامترهای مؤثر در این زمینه هستند. خانه‌هایی با متراژ بالا در مقایسه با خانه‌های کوچک به تجهیزات کمتری نیاز دارند. درنتیجه هزینه هوشمندسازی آنها کمتر است.

وضعیت ساخت یکی دیگر از مهم‌ترین فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند است. از این جهت خانه‌ها به سه شکل در حال ساخت، تازه ساز و قدیمی تقسیم می‌شوند. بهترین حالت برای اجرای سیستم‌های هوشمند به ساختمان‌های در حال ساخت اختصاص دارد؛ زیرا دست معمار و طراحان دکوراسیون برای جانمایی تجهیزات مختلف هوشمندسازی باز است. علاوه بر این به دلیل برنامه ریزی دقیق و عدم نیاز به تخریب، این کار در مقایسه با ساختمان‌های اجرا شده و قدیمی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر است. این در حالی است که معمولاً سیم کشی خانه‌های قدیمی مطابق با سیم کشی مورد نیاز برای تجهیزات هوشمند نبوده و تخریب و احیای مجدد آنها ضرورت می‌یابد. همین موضوع افزایش هزینه‌ها را در پی دارد.

 

تجهیزات مورد استفاده

یکی از فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند به کیفیت و برند محصولات مورداستفاده نسبت داده می‌شود. شرکت‌های مختلفی در رابطه با هوشمندسازی محصولات خود را تولید و روانه بازار کرده‌اند؛ به‌عنوان‌مثال می‌توان به لامپ، کلید هوشمند، هاب، دیمر، انواع حسگر، کنترل کننده مرکزی، قفل‌های دیجیتال، پنل‌های لمسی و … اشاره کرد. درنتیجه بر حسب کیفیت و قیمت، انتخاب‌های متنوعی در دسترس متقاضیان قرار دارد. با توجه به نوسانات قیمت ارز، تهیه محصولات خارجی هوشمندسازی بسیار هزینه بر است؛ اما خوشبختانه با بومی سازی‌های صورت‌گرفته در این زمینه متقاضیان می‌توانند از محصولات داخلی استفاده کند. با این کار به میزان قابل توجهی در میزان هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود.

فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند

فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند

نحوه هوشمندسازی

از نحوه اجرای هوشمندسازی به عنوان یکی از فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند یاد می‌شود. هوشمندسازی به دو شیوه سیم دار و بدون سیم قابل انجام است. هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. در روش سیمی، سیم‌های برق مورد استفاده در انتقال جریان برق ساختمان برای نقل و انتقال دستور از سیستم مدیریت مرکزی به حسگرها و عملگرها نیز کاربرد دارند. در روش بی سیم (وایرلس) این کار بر بستر اینترنت و مستقل از سیستم الکتریکی ساختمان انجام می‌شود.

روش بی سیم از مزایایی چون هزینه کمتر، امکانات بیشتر، قابلیت ارتقا و تغییر پذیری، دسترسی از راه دور و نصب سریع برخوردار است. معایب این روش نیز مواردی چون افت عملکرد در شرایط خاص و مشکلات امنیتی (خطر هک) را شامل می‌شود. اگرچه نصب سیستم‌های هوشمند به هزینه و زمان بیشتری نیاز دارد؛ اما از مزایایی چون امنیت و سرعت بالا، عملکرد مطلوب و نداشتن نیاز به شارژ یا تعویض باتری برخوردار است.

 

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه هوشمندسازی ساختمان، هزینه تمام شده است. قیمت اجرای این فرایند ثابت نبوده و تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. از این رو ما در این مقاله به بررسی فاکتورهای مؤثر در قیمت خانه هوشمند پرداختیم. سلیقه مالک یا کارفرما و نوع تجهیزات مورد استفاده یکی از این فاکتورها است. علاوه بر این متراژ و وضعیت ساخت خانه (در حال ساخت، تازه ساز و قدیمی) نیز هزینه هوشمندسازی را دستخوش تغییر قرار می‌دهد. به موارد مذکور می‌توان روش مورد استفاده برای هوشمندسازی (سیمی یا بی سیم) را نیز اضافه کرد.