خانه هوشمند و نیمه هوشمند یکی از جدیدترین روش‌هایی هستند که با به‌کارگیری روش‌های نوین و استفاده از تجهیزات به روز در کاهش مصرف انرژی و استفاده بهینه از آن تأثیرگذار هستند. طبق بررسی‌های انجام شده، خانه هوشمند و نیمه هوشمند با مدیریت دقیق کارها و کنترل کارها از راه دور و نزدیک، در کاهش حدود 30% از مصرف انرژی تأثیرگذار هستند. اگرچه خانه هوشمند و نیمه هوشمند عملکردی شبیه به هم دارند اما تفاوت‌هایی با هم دارند که در ادامه به آن ها می‌پردازیم. با خانه هوشمند کوییک لینک در این مقاله همراه باشید.

 

خانه هوشمند چیست؟

منظور از خانه هوشمند، خانه‌هایی هستند که با به‌کارگیری دستگاه‌ها و تجهیزات نوین، در کاهش مصرف انرژی تأثیر می‌گذارند. در خانه هوشمند بر خلاف خانه‌های سنتی، تمام تجهیزات خانه مدرن و قابل کنترل هستند. در خانه‌های هوشمند معمولاً از تجهیزاتی استفاده می‌شود که از راه دور و نزدیک قابل کنترل باشند. برای مثال در خانه‌های هوشمند می‌توان از طریق کنترل مخصوصی، به قطع آب و برق از راه دور پرداخت. هدف از خانه هوشمند، ایجاد محیطی امن با مدیریت دقیق برای اعضای خانواده است که باعث مصرف بهینه انرژی نیز می‌شود.

 

مزایای خانه هوشمند

ساخت خانه‌های هوشمند و به کار گیری تجهیزات پیشرفته، اگرچه ممکن است کمی هزینه بر باشد اما در مصرف بهینه انرژی و سهولت و کنترل کارها نیز بسیار تأثیرگذار است. مزایای خانه هوشمند عبارتند از:

افزایش امنیت و آسایش

یکی از مزایای ساخت خانه هوشمند، افزایش امینت اعضای خانواده و اشیاء منزل است. کنترل خانه‌های هوشمند از راه دور از خطرات بسیاری مانند سرقت، آتش سوزی، برق گرفتگی و… نیز جلوگیری می‌کند و باعث افزایش امنیت خانه نیز می‌شود.

کنترل از راه دور و نزدیک

در خانه‌های هوشمند تمام اجزای خانه از جمله پرده، روشنایی، دما، برق، سیستم گرمایشی و آب به صورت دور و نزدیک کنترل می‌شوند.

استفاده بهینه از انرژی

از دیگر مزایا و ویژگی‌های خانه‌های هوشمند، استفاده بهینه از انرژی برق، آب، گاز و… است. خانه هوشمند در کاهش بسیاری از هزینه‌های مصرفی نیز تأثیرگذار هستند.

کنترل خانه با گوشی همراه

تمام بخش‌های خانه هوشمند از راه دور و توسط گوشی همراه قابل کنترل هستند. برای مثال با گوشی همراه می‌توان ورود و خروج افراد و تجهیزات مختلف در خانه را کنترل کرد.

 

خانه نیمه هوشمند چیست؟

خانه نیمه هوشمند، خانه‌هایی هستند که از ترکیب امکانات دو خانه به سبک مدرن و هوشمند نیز ساخته می‌شوند. اگرچه در خانه نیمه هوشمند بیشتر از 80% ساختمان به صورت هوشمند است، اما بخش‌هایی از خانه و سیم‌کشی‌ها به صورت سنتی انجام می‌شود. برای مثال در خانه‌های نیمه هوشمند از کلیدهای لمسی و قابل کنترل استفاده می‌شود اما نوع سیم‌کشی‌ها مانند خانه‌های سنتی است و برای روشنایی نیاز به مصرف زیادی از سیم دارد. با این وجود در صد زیادی از تجهیزات و اجزای خانه نیمه هوشمند به از راه دور قابل کنترل هستند و به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کنند.

تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند

تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند

مزایای خانه نیمه هوشمند

اگرچه خانه‌های نیمه هوشمند مانند خانه هوشمند از تجهیزات و امکانات کاملی برخوردار نیستند اما خانه‌های نیمه هوشمند نسبت به خانه سنتی از امکانات پیشرفته‌تری برخوردار هستند. این خانه‌ها مانند خانه هوشمند باعث افزایش امنیت ساختمان و سهولت در انجام کارها می‌شود. مزایای خانه نیمه هوشمند عبارتند از:

کاهش هزینه ها

ساخت خانه هوشمند نسبت به خانه نیمه هوشمند به هزینه بیشتری نیاز دارد؛ بنابراین کسانی که بودجه کافی برای ساخت خانه هوشمند ندارد، می توانند برای ساخت خانه نیمه هوشمند اقدام کنند. همچنین خانه نیمه هوشمند در کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه های مصرفی نیز تأثیرگذار است.

ایجاد فضایی مدرن

ساخت خانه به صورت نیمه هوشمند در مدرن و لوکس دیده شدن فضای ساختمان نیز بسیار تأثیرگذار است؛ بنابراین با استفاده از سیستم نیمه هوشمند می‌توان فضای مدرن و لوکسی را طراحی کرد.

سهولت در انجام کار

از دیگر مزایای خانه نیمه هوشمند، سهولت در انجام کار است. با سیستم نیمه هوشمند در خانه می‌توان کارها را با سرعت بیشتر و به سهولت انجام داد. برای مثال تنها با استفاده از یک کنترل می‌توان پرده‌ها، روشنایی، سرمایش و گرمایش خانه را تنظیم کرد.

 

تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند

به طور کلی سیستم هوشمند و نیمه هوشمند در خانه‌ها باعث مصرف بهینه انرژی و بهبود عملکرد تجهیزات می‌شود. باوجوداینکه خانه هوشمند و نیمه هوشمند دارای هدف یکسانی هستند، اما در مواردی ممکن است این دو سیستم با یکدیگر متفاوت باشند. تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند عبارتند از:

سیم کشی تجهیزات

یکی از تفاوت‌های اصلی خانه هوشمند و نیمه هوشمند نحوه سیم کشی آن است. سیم کشی خانه نیمه هوشمند مانند خانه‌های سنتی انجام می‌شود. در خانه هوشمند برای اتصال برق و روشنایی ساختمان علاوه بر استفاده از کلیدهای لمسی از تابلو برق‌های قوی و سیم‌کشی‌های بیشتری استفاده می‌شود.

صرفه اقتصادی

خانه نیمه اقتصادی نسبت به خانه‌های هوشمند، صرفه اقتصادی بیشتری دارد؛ زیرا بخش‌های داخلی ساختمان و اتصالات به صورت سنتی انجام می‌شود و نیازی به سیم کشی زیاد و استفاده از تمام تجهیزات در این خانه‌ها نیست.

کنترل بیشتر

اگرچه ساخت خانه‌های نیمه هوشمند نسبت به خانه هوشمند به‌صرفه‌تر است، اما امنیت و کنترل تجهیزات در خانه‌های هوشمند بیشتر از خانه نیمه هوشمند است. در خانه هوشمند می‌توان تمام بخش‌های خانه و تجهیزات آن را مانند روشنایی، برق، سرمایش، گرمایش، مانیتورینگ ورود خروج، استخر، جکوزی و… را از راه دور و نزدیک کنترل کرد.

تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند

تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی تفاوت خانه هوشمند و نیمه هوشمند پرداختیم. خانه هوشمند و نیمه هوشمند با کاهش بسیاری از هزینه‌های مصرفی و جلوگیری از هدر رفت انرژی باعث صرفه جویی در مصرف هزینه‌ها می‌شوند. این سیستم‌ها اگرچه دارای هدف و عملکرد یکسانی هستند اما ساختار و امکانات این دو خانه با یکدیگر متفاوت است. در ساخت خانه‌های هوشمند از افراد با تجربه و متخصص برای نصب و اتصال تجهیزات مختلف استفاده می‌کنند. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید و از کارشناسان خانه هوشمند کوییک لینک مشاوره دریافت کنید.