ساختمان های هوشمند مزایای بسیاری دارند که از جمله آنها می توان به رفاه و آسایش ساکنان و صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. جالب است بدانید یکی دیگر از مزایای این ساختمان ها که کمتر به آن پرداخته شده است تماس کمتر با تجهیزات مختلف ساختمانی و کاهش آلودگی ویروسی آنها است. با این توصیفات هوشمندسازی می تواند در زمینه پیشگیری از بیماری های ویروسی از قبیل کرونا نیز تأثیر داشته باشد. با توجه به اهمیت موضوع، این مقاله به تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا پرداخته است. با خانه هوشمند کوییک لینک در ادامه همراه باشید.

 

تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا

بیش از یک سال است که بیماری کووید 19 به اصلی ترین دغدغه های بشر تبدیل شده است. تاکنون تلاش های گسترده ای برای کنترل این بیماری صورت گرفته است؛ اما پزشکان و محققان تا زمان واکسیناسیون سراسری تنها راهکار مؤثر در پیشگیری را رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی می دانند. مهم ترین اقدام در رابطه با این موضوع استفاده از ماسک است. همچنین شستشو و ضدعفونی کردن دست یا استفاده از دستکش نیز ضرورت دارد؛ زیرا دست به صورت مداوم در تماس با تجهیزات آلوده شهری و ساختمانی قرار دارد.

ساختمان های معمولی به نحوی طراحی می شوند که کنترل بخش های مختلف به صورت دستی انجام شود. همین موضوع آلودگی تجهیزات و بخش های مختلف ساختمان را به دنبال دارد؛ به عنوان مثال می توان به کلیدهای برق، دستگیره در پنجره، پرده و… اشاره کرد؛ اما امروز با هوشمندسازی ساختمان، کنترل تمامی تجهیزات از راه دور انجام می شود. در نتیجه نگرانی بابت آلودگی این بخش ها وجود نخواهد داشت. ساختمان های هوشمند قابلیت های بسیاری برای مقابله با کرونا دارند. تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا از طریق قابلیت های زیر است:

تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا

تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا

سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند

در ساختمان های هوشمند سیستم های سرمایشی و گرمایشی کاملاً خودکار و از راه دور مدیریت می شوند. حسگرهای نصب شده در بخش های مختلف به صورت لحظه ای دمای هوا را پایش کرده و آن را در اختیار سیستم مدیریت مرکزی قرار می دهند. در صورت رسیدن دما به حد مطلوب، کم یا خاموش شدن سیستم های سرمایشی یا گرمایشی در دستور کار قرار می گیرد. ساکنان نیز در صورت تمایل می توانند از طریق پنل های لمسی دیواری، کنترل، گوشی هوشمند یا تبلت تنظیمات مدنظر خود را به اعمال کنند. عدم تماس با این تجهیزات به منظور خاموش، روشن، کم و زیاد کردن یک امتیاز مثبت در زمینه آلودگی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی به ویروس کرونا است.

 

تجهیزات روشنایی هوشمند

در ساختمان های معمولی، روشن و خاموش کردن سیستم روشنایی و نورپردازی از طریق کلیدهای دیواری انجام می شود. تماس مکرر با کلیدها این مناطق را به محیطی آلوده به انواع ویروس ها تبدیل می کند. در ساختمان های هوشمند کنترل سیستم روشنایی و نورپردازی از طریق پنل ها و کنترل های لمسی انجام می شود. همچنین می توان مدیریت سیستم ها را از طریق تبلت یا گوشی های هوشمند انجام داد؛ بنابراین یک مورد از تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا از طریق خودکار شدن سیستم روشنایی و دسترسی کمتر به کلید و پریزهای برق انجام می شود.

 

سیستم های هوشمند برای پاشیدن مواد ضدعفونی کننده

اگرچه سازمان بهداشت جهانی معتقد است که ویروس کرونا بیشتر از طریق ذرات تنفسی بین افراد انتقال پیدا می کند؛ اما در هر صورت نباید نسبت به شستشو و ضدعفونی کردن دست غفلت شود؛ زیرا امکان انتقال ویروس از طریق دست آلوده به چشم یا دهان نیز وجود دارد. به همین منظور استفاده از محلول های ضدعفونی کننده حاوی الکل مؤثر عمل می کند. بجای استفاده از بطری های حاوی الکل که در معرض تماس نفرات مختلف و آلودگی بدنه قرار دارند، می توان از سیستم های خودکار و هوشمند برای پاشیدن مواد ضدعفونی کننده استفاده کرد. امکان نصب سیستم های خودکار حاوی مواد ضدعفونی کننده در انواع ساختمان های هوشمند وجود دارد. البته بیشتر فضاهای تجاری و اداری از این تجهیزات بهره می گیرند.

 

تجهیزات برقی هوشمند

در خانه های هوشمند تمامی وسایل برقی به صورت زمان بندی شده خاموش و روشن می شوند. همچنین با هوشمندسازی این تجهیزات می توان از راه دور و با گوشی یا تبلت آنها را مدیریت کرد. تماس کمتر با برقی آلودگی ویروسی آنها را کاهش می دهد. درنتیجه خطر انتقال ویروس کرونا از فرد آلوده و بدنه تجهیزات برقی به حداقل می رسد.

 

شیرآلات هوشمند

در ساختمان های هوشمند سیستم آبرسانی متشکل از شیرآلات چشمی است. این مدل شیرآلات به واسطه حسگرهای به کار رفته کاملاً خودکار باز و بسته شده و نیازی به لمس ندارند. عدم لمس تجهیزات، خطر آلودگی آنها را به ویروس کرونا از طریق فرد آلوده کاهش می دهد. با هوشمندسازی سیستم آبرسانی هیچ گونه نگرانی برای انتقال ویروس از طریق این تجهیزات وجود نخواهد داشت.

تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا

تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا

کنترل هوشمند درب، پنجره و پرده ها

تهویه مناسب یکی از لازمه های کاهش خطر انتقال در انواع ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی است. به همین منظور باید تا حد امکان پرده ها کنار زده و پنجره ها باز شود. در خانه های هوشمند باز و بسته کردن پرده و پنجره ها کاملاً هوشمند و از راه دور انجام می شود. درنتیجه انجام این کار به صورت مداوم مزاحمتی برای ساکنان ایجاد نمی کند. هوشمندسازی همچنین خطر انتقال ویروس از طریق دستگیره های درب و پنجره را به حداقل می رساند. این موضوع برای اماکن پر رفت و آمد اهمیت بیشتری پیدا می کند.

 

سخن پایانی

ما در این مقاله به بررسی تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا پرداختیم. این امر به کمک قابلیت های مختلف ساختمان های هوشمند حاصل می شود؛ به عنوان مثال می توان به کنترل از راه دور سیستم های روشنایی، گرمایشی، سرمایشی و آبرسانی اشاره کرد. همچنین استفاده از سیستم های خودکار طراحی شده برای پاشیدن محلول های ضدعفونی کننده نیز به تحقق این هدف کمک می کند. به نظر شما تأثیر خانه های هوشمند در کاهش کرونا چه موارد دیگری را شامل می شود؟ منتظر شنیدن نظرات شما هستیم.