انواع شیرآلات هوشمند
پیشرفت تکنولوژی و صنعت در تمامی زمینه ها رشد قابل توجهی داشته است. هوشمند سازی خانه با استفاده از وسیله های هوشمند با مزایای بسیار کاربردی می تواند ایمنی، رفاه و آسایش بیشتری برای اهالی خانه فراهم کند. یکی از مهم ترین اجزای کاربردی، انواع شیرآلات هوشمند هستند و در بخش های مختلف خانه مورد استفاده قرار می گیرند. شیرآلات هوشمند در انواع متعددی دسته بندی می شوند و هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع شیرآلات هوشمند و کاربردهای آن ها بپردازیم. برای آشنایی بیشتر در زمینه مزایا و معایب شیرآلات هوشمند، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
شیرآلات هوشمند چیست؟
به گروهی از شیرآلاتی که برای هوشمند سازی آن ها از قطعات جدید و پیشرفته ای استفاده می کنند، شیرآلات هوشمند گفته می شود. اساس کار شیرآلات هوشمند استفاده از یک منبع تغذیه دائمی یا موقت شارژی است. به طوری که برای اجرای هوشمندانه قطع و وصل کردن جریان آب از سیم کشی برق استفاده می کنند. علاوه بر آن، یک باتری کوچک در این نوع شیرآلات تعبیه می شود، تا در زمان قطعی برق به طور موقت در عملکرد شیر آب اختلال ایجاد نشود. متوسط عمر این باتری ها بین 2 تا 5 سال زمان تخمین زده می شود. برای نصب و راه اندازی شیرآلات هوشمند از متخصصان و افرادی که به دو رشته برق و لوله کشی تسلط کافی داشته باشند، کمک گرفته می شود.

انواع شیرآلات هوشمند
انواع شیرآلات هوشمند
شیرآلات هوشمند براساس پیشرفت علم تکنولوژی و نیاز انسان ها، تولید می شوند و نسل جدیدتری از این سری شیرآلات در بازار یافت می شوند. انتخاب هر یک از این شیرآلات، طبق سلیقه و نیاز هر نوع ساختمان مسکونی، تجاری، خدماتی و مکان های عمومی خواهد بود. در این بخش از مطلب به بررسی انواع شیرآلات هوشمند خواهیم پرداخت.
-
شیرآلات چشمی
شیرآلات چشمی با نام شیرآلات اتوماتیک نیز در بین مصرف کنندگان شناخته می شود. اساس کار این نوع شیرآلات هوشمند بر پایه استفاده از سنسور مجهز به مادون قرمز است. به طوری که با گرفتن دست در مقابل شیرالات چشمی، به طور اتوماتیک، جریان آب وصل و آب سرازیر می شود و با کنار کشیدن دست ها، جریان آب بدون دست زدن به هیچ دکمه یا سر شیری، قطع می شود. این نوع شیرآلات هوشمند به وسیله برق کار می کنند و مجهز به باتری کوچک هستند.
-
شیرآلات لمسی
شیرآلات لمسی را می توان در گروه محبوب ترین شیرآلات هوشمند قرار داد. این نوع شیرآلات مجهز به یک صفحه نمایش بسیار کوچک هستند که عملکرد این صفحه نمایش به صورت لمسی است. به طوری که با لمس کردن آن، جریان آب وصل و با لمس مجدد آن جریان آب قطع می شود. برای افزایش یا کاهش جریان آب نیز از دکمه های لمسی این صفحه نمایش استفاده می کنند. به طوری که با استفاده از صفحه نمایشگر می توان سایر تغییرات لازم برای شیرآلات را اعمال کرد.
-
شیرآلات هندزفری
این نوع شیرآلات از دو روش برای قطع و وصل کردن جریان آب پیروی می کنند. روش اول همانند شیرآلات چشمی است که به وسیله سنسور مادون قرمز و قرار دادن و کشیدن دست، جریان آب قطع و وصل می شود. روش دوم، استفاده از پدال در سیستم عملکردی این شیرآلات است. به طوری که با گذاشتن پا روی پدال نصب شده، جریان آب وصل و با برداشتن پا، جریان آب قطع می شود. از این نوع شیرآلات هوشمند برای رعایت بهداشت و جلوگیری از انتقال میکروب جمع شده روی سطح، از فردی به فردی دیگر، اغلب در مکان ها عمومی استفاده می کنند.
کاربردهای شیرآلات هوشمند
از شیرآلات هوشمند اغلب در دو محیط مهم و ضروری آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده می کنند. با توجه به برندهای سازنده این نوع شیرآلات، اغلب تولیدکنندگان از جنس و آبکاری های متنوعی مانند کروم، برنج، مس و… در ساخت شیرآلات هوشمند استفاده می کنند. از جمله کاربردهای شیرآلات هوشمند عبارتند از:
- شیرآلات آشپزخانه
شیرآلات هوشمند علاوه بر سیستم عملکرد خاص و ویژه ای که دارند، دارای تنوع بسیار زیاد در زمینه مدل، طراحی و رنگ بندی هستند. برای انتخاب شیرآلات آشپزخانه علاوه بر هوشمند سازی و آسان بودن استفاده از شیرآلات، بایستی مدل آن متناسب با سایر وسیله های موجود در آشپزخانه باشد.
- شیرآلات سرویس بهداشتی
از مهم ترین گروه شیرآلاتی که مورد استفاده منازل مسکونی و دفتر کاری و مکان های عمومی قرار می گیرد، شیرآلات هوشمند سرویس بهداشتی هستند. در حمام و توالت، نداشتن تماس دست با شیرآلات یکی از مهم ترین نکات بهداشتی است که با هوشمند سازی شیرآلات این امکان برای افراد، فراهم می شود.
مزایای شیرآلات هوشمند
برای بیان کردن مزایای شیرآلات هوشمند، مقایسه ای بین این نوع شیرآلات و شیرآلات معمولی انجام می دهند. وجود این مزایا، انتخاب و استفاده از شیرآلات هوشمند را نسبت سایر شیرآلات ارجح تر کرده است. اغلب افرادی که ساختمان های جدید و نوساز بنا می کنند از این نوع شیرآلات استفاده می کنند. در ادامه به بررسی مزایای شیرآلات هوشمند می پردازیم.
- قطع و وصل شدن جریان آب و همچنین کنترل فشار آب بدون دخالت دست انجام می شود. در نتیجه عملکردی آسان و راحت دارد.
- به دلیل نداشتن تماس بین دست ها و شیرآلات، انتقال میکروب به کمترین میزان خود می رسد. در نتیجه بهداشت فردی و محیطی افزایش پیدا می کند. برای استفاده در اماکن عمومی مانند هتل ها، فرودگاه ها، مدارس و… بهترین گزینه محسوب می شوند.
- با داشتن عملکردی سریع با کوچکترین اشاره، به میزان زیادی در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
- فشار آب و همچنین دمای آب را به راحتی می توان تنظیم کرد.
- به دلیل صرفه جویی در مصرف آب، در صرف هزینه های اضافی برای پرداخت قبض آب نیز صرفه جویی می شود.
- تماس نداشتن دست با شیرآلات مانع از باقی ماندن لکه دست یا حتی لکه های آب و جرم بستن روی شیرآلات هوشمند می شوند.
- نوع بسیار بالایی در طراحی، مدل و رنگ بندی دارند.
معایب شیرآلات هوشمند
هر وسیله برقی علاوه بر داشتن مزایای قابل توجه، دارای مشکلات و معایبی نیز هستند. مشتریان قبل از خرید بایستی به تمامی مزایا و معایب شیرآلات هوشمند آگاهی داشته باشند. از جمله معایب شیرآلات هوشمند عبارتند از:
- دارای نگهداری و تعمیرات سختی هستند و تمامی تعمیرکاران به جزئیات این نوع شیرآلات مسلط نیستند.
- حسگر تعبیه شده در شیرآلات هوشمند باید به درستی و با دقت تنظیم شوند.
- دارای قیمت بالاتری نسبت به سایر شیرآلات هستند.
- در صورت خرابی یا خالی بودن شارژ باتری، در زمان قطعی برق، جریان آب نیز قطع خواهد شد.

انواع شیرآلات هوشمند
خرید شیرآلات هوشمند
در مطالب فوق به بررسی انواع شیرآلات هوشمند و همچنین مزایا، معایب و کاربردهای این نوع شیرآلات پرداخته شد. شیرآلات هوشمند به طور کلی در 3 گروه چشمی، لمسی و هندزفری دسته بندی می شوند. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. شما می توانید برای خرید انواع شیرآلات هوشمند به سایت خانه هوشمند کوییک لینک مراجعه کنید. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.