انواع سنسور خانه هوشمند
اجزای مهم، کاربردی و هوشمند در ساختن یک خانه هوشمند اهمیت زیادی دارند. انواع سنسورهای هوشمند به عنوان مهم ترین اجزای یک خانه هوشمند شناخته می شوند که هر یک از آن ها نقش مفید و مهمی دارند. انواع سنسورها در هر لحظه آمادگی پیام رسانی یا واکنش در برابر عمل های مختلف دارند. هر سنسور هوشمند با هدف ویژه ای طراحی و نصب می شود و بایستی شناختی کافی در مورد آن ها به دست آورد. در این مقاله قصد داریم به معرفی ضروری ترین انواع خانه هوشمند بپردازیم. برای آشنایی بیشتر در مورد مزایای سنسورها در خانه هوشمند، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
نقش سنسورها در خانه هوشمند
اگر بخواهیم به زبان ساده تر بیان کنیم، سنسورها در یک خانه هوشمند به عنوان یک نگهبان کنترلی نقش ایفا می کنند. به طوری که در زمان هایی که اهالی خانه و هر ساختمان در محل حضور نداشته باشند، می توانند به وظیفه خود به درستی عمل کنند. اساس کار اغلب سنسورهای خانه هوشمند به کمک سیستم الکتریکی طراحی شده است. در موارد پیشرفته می توان عملکرد آن ها را به اینترنت خانگی متصل کرد. مشکلات احتمالی، رفت و آمدهای غیر عادی یا برخی موارد دیگر در شکل پیام صوتی یا پیام متنی به اپراتورها ارسال می شوند. در برخی از ساختمان ها بسته به نیاز محیط، از یک نوع سنسور به تعدادهای زیادی استفاده می کنند. به بیانی دیگر، سنسورها در خانه هوشمند، در بخش های مختلف نصب می شوند؛ تا تمامی قسمت های ساختمان تحت کنترل باشند.

انواع سنسور خانه هوشمند
ضروری ترین انواع سنسور خانه هوشمند
با پیشرفت تکنولوژی و سیستم های پیشرفته الکترونیکی، امروزه انواع متنوعی از سنسورهای ساختمانی طراحی و تولید می شوند. به کارگیری این سنسورها به نوع و موقعیت مکان مورد نظر وابستگی زیادی دارد. در برخی از ساختمان ها از تمامی انواع سنسورهای هوشمند استفاده می کنند و برخی دیگر از ساختمان ها، تنها نیاز به تعداد محدودی از سنسورهای پرکاربرد دارند. در این بخش از مطلب به معرفی ضروری ترین انواع سنسور خانه هوشمند می پردازیم.
-
سنسور دما و رطوبت
وظیفه سنسور دما و رطوبت، نشان دادن میزان دما و سطح رطوبت اتاق و ساختمان است. با بالا رفتن و پایین آمدن میزان دمای اتاق، پیام هشدار ارسال می شود و سیستم های های گرمایشی و سرمایشی، دمای محیط را براساس دمای مورد نیاز تنظیم می کنند. در اتاق هایی که اشیا و لوازم خاصی نگهداری می کنند و نسبت به رطوبت هوا حساس هستند، سنسورهای رطوبت هوا، پیام هشدار را در مواقع ضروری ارسال می کنند.
-
سنسور حرکتی
سنسورهای حرکتی به عنوان حساس ترین سنسورها شناخته می شوند و از لحاظ امنیتی نقش مهمی در خانه هوشمند ایفا می کنند. میزان حساسیت این سنسورها بسته به میزان حساسیت محیط مورد نظر تنظیم می شود. هر نوع حرکت و صدای غیر عادی بسته به فرکانس های تعریف شده، در قالب پیام های صوتی و متنی به اپراتور ارسال می شود. در برخی موارد، حساسیت سنسورهای حرکتی به قدری است که به صدای ضربان قلب نیز واکنش نشان می دهند.
-
سنسور دود
سنسور دود به انتشار دود در محیط و ساختمان واکنش نشان می دهد. زمانی که آتش سوزی جزئی رخ داده باشد، با پیام های هشدار به موقع سنسور دود می توان از بروز آتش سوزی های بزرگتر جلوگیری کرد. از سنسور دود هم در خارج و هم در داخل ساختمان و خانه هوشمند استفاده می کنند.
-
سنسور درب و پنجره
سنسورهای درب و پنجره نیز نقش امنیتی در خانه هوشمند ایفا می کنند. این سنسورها از دو قطعه تشکیل شده اند که عملکرد هر دو در کنار هم، نتیجه مفیدی به همراه خواهد داشت. یکی از قطعه ها به چهارچوپ در یا پنجره نصب می شود و دیگری به خود در یا پنجره چسبانده می شود. به هنگام باز و بسته شدن در و یا پنجره، میدان مغناطیسی ایجاد شده بین آن ها، پیام هشدار را در مواقع غیر عادی ارسال می کند.
-
سنسور نشت گاز
سنسورهای نشت گاز حساسیت فوق العاده ای به انتشار گاز دی اکسید کربن در هوا دارند. زمانی که اهالی خانه و ساختمان در محل حضور نداشته باشند، سنسور نشت گاز پیام هشدار خود را به سایر سیستم های خانه هوشمند ارسال می کند. با تبادل داده ها و اطلاعات، تجهیزات خانه هوشمند اقدام به قطع نشت گاز می کنند. به این وسیله می توان از بروز حوادث گاز گرفتگی یا انفجار خانه جلوگیری به عمل آورد.
-
سنسور روشنایی
سنسورهای روشنایی در محیط های روشن و تاریک واکنش نشان می دهند. این سنسورها، نور محیط را بر مبنای نور مورد نیاز در یک محیط تنظیم می کند. سنسورهای روشنایی دارای چشمی هستند و با تشخیص وجود یک فرد در مکان مورد نظر، در زمان تاریک بودن محیط، آن را روشن می کنند. تنظیم برخی سنسورها بر این اساس است که تعداد لامپ ها مورد نیاز را به هنگام تاریکی و روشنایی هوا، روشن و خاموش می کنند.

انواع سنسور خانه هوشمند
مهم ترین مزایای سنسورها در خانه هوشمند
با توجه به این که هر سنسور، نقش پررنگ و مفیدی در خانه هوشمند ایفا می کند، عملکرد گروهی این سنسورها بسیار مطلوب خواهد بود. تعداد سنسورها و به کارگیری انواع مختلف آن، می تواند مزایای متعدد و متنوعی برای خانه هوشمند داشته باشد. چه بسا که طراحان خانه هوشمند، به دلیل وجود همین مزایا، از انواع سنسورها استفاده می کنند. از جمله مهم ترین مزایای سنسورها در خانه هوشمند عبارتند از:
- تامین رفاه و آسایش و ایمنی
برای هر نوع سنسوری در خانه هوشمند، نوعی برنامه و دستوراتی تعریف شده است. این دستورها در مواقع نیاز و ضروری به طور خودکار عمل می کنند و نیازی به حضور فیزیکی شخص یا اپراتوری ندارند. واکنش به موقع سنسورها در تمامی واحدها و بخش های ساختمانی از بسیاری از حوادث ناگهانی و مخرب جلوگیری می کند. در نتیجه سنسورها علاوه بر تامین رفاه، آسایش و راحتی اهالی ساختمان، باعث ایمن سازی ساختمان نیز می شوند.
- صرفه جویی در بخش های مختلف
برای تشریح مزیت صرفه جویی سنسورها در خانه هوشمند از مثال استفاده می کنیم. برای مثال، سنسور روشنایی باعث خاموش و روشن شدن چراغ ها در مواقع نیاز می شود و از هدر رفت انرژی برق و پرداخت هزینه های اضافی جلوگیری می کند. با استفاده از سنسور نشت گاز و دود می توان از بروز حوادث ناگوار و هزینه های بسیار بالا پیشگیری کرد.
سخن پایانی
در مطالب بالا به بررسی انواع سنسور خانه هوشمند پرداخته شد. از ضروری ترین سنسورهایی که در خانه هوشمند نصب و استفاده می شود می توان به سنسورهای روشنایی، دما، نشت گاز، حرکتی، درب و پنجره و دود اشاره کرد. صرفه جویی در مصرف انرژی و فراهم کردن آسایش و رفاه ساکنان خانه هوشمند، از مهم ترین مزایای سنسورهای هوشمند هستند. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.