انبار هوشمند چیست؟

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی هوشمند سازی در محیط های مختلف و متعددی قابل اجرا است. یکی از مکان هایی که با هوشمند سازی می توان پیشرفت و ارتقای چشمگیری در زمینه اقتصادی حاصل نمود، هوشمند سازی انبار است. با داشتن انبار هوشمند تغییر و تحول های بسیار موثر و زیادی در کسب و کارها و رشد آن ها اتفاق خواهد افتاد. هوشمند سازی انبار مزایا و ویژگی های منحصر به فردی دارد و صاحبان مشاغل پیشرفت های قابل توجهی در حوزه کاری خود دارند. در این مقاله قصد داریم با بررسی اجزای تشکیل دهنده انبار هوشمند، به مزایا و نحوه هوشمند سازی انبار بپردازیم. برای دریافت اطلاعات هر چه بیشتر در این زمینه تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

انبار هوشمند چیست

انبار هوشمند چیست

انبار هوشمند چیست؟

انبار از یک یا چندین نوع کالای مختلف تشکیل یافته است که توسط انباردار مدیریت می شود. انبار هوشمند به نوع پیشرفته مدیریت و انبارداری گفته می شود که تمامی مراحل آن توسط هوش مصنوعی و سایر اجزای هوشمند مدیریت می شوند. از جمله مهم ترین مراحل و بخش های انبارداری مانند تشخیص نوع و تعداد موجودی کالاها، تعداد ورودی و تعداد خروجی کالاها و تحویل گیرنده آن ها هستند که با استفاده از هوشمند سازی انبار به بهترین و پیشرفته ترین شکل ممکن اداره می شوند. به بیانی دیگر، نگهداری انواع کالا در انبار هوشمند به صورت خودکار و برنامه ریزی از پیش انجام شده، از نوین ترین روش های انبارداری محسوب می شود.

مهم ترین اجزای تشکیل دهنده انبار هوشمند

در یک انبار هوشمند تمامی فرآیندهای تحویل کالا، چک کردن موجودی انبار، دریافت سفارش و… توسط اجزای هوشمند و سیستم های رباتیک انجام می شود. در این بخش از مطلب به بررسی مهم ترین اجزای تشکیل دهنده انبار هوشمند می پردازیم.

  • RFID

شناسایی فرکانس های رادیویی از مهم ترین اجزای انبار هوشمند است که با نام Radio Frequency Identification و مخفف FRID شناخته می شود. این نوع سیستم یک سیستم برچسب دیجیتالی است که قابلیت حفظ و کنترل کالاهای داخل انبار و ثبت اطلاعات انبار را به کمک امواج رادیویی بر عهده دارد.

  • برچسب

برچسب ها زیر مجموعه ای از فرکانس های رادیویی هستند که شامل اطلاعات فرستند و گیرنده هستند. برچسب ها ارتباط مستقیمی با برچسب خوان دارند و در دو گروه فعال و غیر فعال دسته بندی می شوند. در عمده فروشی، برچسب های فعال با استفاده از یک منبع خارجی مانند باتری یا منبع برق تغذیه می شوند.

  • برچسب خوان

عملکرد برچسب خوان وابستگی مستقیمی به عملکرد برچسب ها دارد. این سیستم نیز یک سیستم فرستنده و گیرنده رادیویی است که از امواج رادیویی برای فعال سازی برچسب ها استفاده می کند. به این صورت که برچسب ها بتوانند اطلاعات را ذخیره و پردازش نمایند و در صورت لزوم اطلاعات را دریافت و ارسال کنند.

  • ربات ها

ربات ها وسیله های کوچک و هوشمند هستند که در انبار هوشمند به جای نیروی انسانی کار می کنند. این ربات ها پس از دریافت اطلاعات از طریق برچسب ها، سفارش ها را می توانند در کمترین زمان ممکن و با داشتن کمترین خطا آماده سازی کنند. ربات ها می توانند محل دقیق کالا و همچنین تعداد آن ها به صورت دقیق به خاطر بسپارند.

  • هوش مصنوعی

مهم ترین تفاوت انبارهای سنتی با انبارهای هوشمند، حاکم بودن هوش مصنوعی در بخش های مختلف انبار است. اغلب ربات های مورد استفاده در انبار هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی کار می کنند. هوش مصنوعی می تواند عوامل محیطی را به خوبی تجزیه و تحلیل کند و در صورت خطر دزدی و… هشدارهای لازم را به اپراتورها ارسال کند.

  • اینترنت اشیا

به طور واضح می توان گفت، اصلی ترین بخش انبار هوشمند که تمامی اجزا و سیستم ها به کمک آن کار می کنند، اینترنت اشیا است. اتصال هوشمندانه اجزا و تبادل اطلاعات در یک انبار هوشمند با استفاده از اینترنت اشیا انجام می شود.

انبار هوشمند چیست

انبار هوشمند چیست

نحوه هوشمند سازی انبار

برای هوشمند سازی انبار از دو روش بی سیم و با سیم استفاده می کنند. در یک انبار هوشمند علاوه بر سیستم های مدیریت هوشمندانه کالاها، سایر سیستم ها مانند سیستم گرمایشی، سرمایشی، روشنایی، تهویه، امنیتی و… وجود دارند. این سیستم ها هم به صورت بی سیم و هم بدون سیم به همدیگر مرتبط می شوند. در صورت نیاز و تبادل اطلاعات، پیام ها به مدیران و اپراتورها ارسال خواهند شد. به بیانی دیگر، اجزای سیستم های مختلف انبار هوشمند تحت کنترل پروتکل KNX راه اندازی می شود.

مزایای یک انبار هوشمند

برای بیان کردن مزایای انبار هوشمند، این نوع انبار پیشرفته با یک انبار سنتی و محلی مورد مقایسه قرار می گیرد. به دلیل وجود همین مزایا، بسیاری از شرکت های بزرگ و معتبر برای مدیریت سیستم انبارداری خود از روش نوین هوشمند سازی انبار استفاده می کنند. از جمله مزایای یک انبار هوشمند عبارتند از:
• با توجه به شرایط کالا مانند تاریخ انقضای آن، دسترسی به بهترین گزینه کالا به عنوان خروج از انبار وجود دارد.
• تمامی کارها و مراحل انبارداری به صورت اتوماتیک و خودکار انجام می شود.
• قرار گرفتن کالا در محل صحیح و موقعیت جغرافیایی درست با یک نظارت هوشمندانه انجام می شود.
• بسیاری از هزینه های اضافی حذف می شوند.
• سرعت و دقت در تمامی مراحل انبارداری به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.
• بروز خطاهای انسانی به حداقل میزان خود می رسند.
• نیاز به نیروی انسانی و انجام کار به صورت دستی کاهش پیدا می کند.
• کالاها در انبار هوشمند امنیت بسیار بالایی دارند.

سخن پایانی
در مطالب بالا به بررسی هوشمند سازی انبار و مزایای یک انبار هوشمند پرداخته شد. انبار هوشمند از اجزای مهمی مانند فرکانس های رادیویی، برچسب، برچسب خوان، ربات ها، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا تششکیل یافته است. از مهم ترین مزایای انبار هوشمند می توان به کاهش خطا، افزایش سرعت و نیاز نداشتن به نیروی انسانی اضافی اشاره داشت. خانه هوشمند کوییک لینک، با هدف اتصال سریع، طراحی منحصربه فرد و اقتصادی و با داشتن کادری مجرب، تجهیزات مرغوب و با کیفیتی را در طراحی هوشمند سازی مکان های مورد نظر، استفاده می کند. در خانه هوشمند کوییک لینک با بهره بردن از فن آوری های نوین دنیا می توانید خانه ای امن و مدرن داشته باشید.