اجزای شیر برقی

ابداعات و اختراعات بشر ثانیه ای متوقف نمی شود و همواره انسان در تلاش است تا بتواند یک زندگی آسان را برای خود رقم بزند. استفاده از تجهیزات جدید و برقرار کردن نظم در میان سیستم ها سبب شده تا این ابداعات به برقی کردن شیرها هم برسد. شیر برقی با کمک برق و نیروی مغناطیسی کار می کند و معمولاً در صنایع هیدرولیک کاربرد دارد. در این مطلب قصد داریم بیشتر با شیر برقی و تجهیزات به کار رفته در آن آشنا شویم.

شیر برقی چیست؟

سلونوئید ولو یا همان شیر برقی یکی از وسایلی است که در سایز و اندازه های متنوع تولید و روانه بازار می شود. معمولاً از این وسیله در صنایع بیشتر استفاده خواهد شد. شیر برقی وسیله ای است که عبور و عدم گذر سوخت های مختلف را به کمک برق مدیریت می کند. عملکردی که شیر برقی دارد بیشتر مشابه کنتاکتور است که برای این که کار خود را انجام دهد، به برق نیاز دارد.
شیر برقی از فلز تهیه شده و برای تنظیم کردن جریان سیالی که در داخل مدار وجود دارد استفاده می شود. با کمک شیر برقی می توان باز و بسته شدن دریچه جریان سوخت را به خوبی مورد کنترل قرار داد.

کاربرد شیر برقی چیست؟

سلونوئید ولوها به جهت کنترل کردن سرعت جریان در سیستم ها و همچنین موتورهایی که به وسیله هوا و سیالات کار می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل شیر برقی را معمولاً در موارد زیر به کار خواهند گرفت:
• بویلرهای گازی
• ماشین لباسشویی
• صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
• پمپ های هیدرولیکی
• سیستم تهویه مطبوع
• سیستم آب پاش صنعتی
البته در برخی موارد شیر برقی ها را به صورت اختصاصی می سازند و برای کنترل سیال های مختلف مانند بخار، هوا، نفت و گاز استفاده می شوند.

اجزای شیر برقی

اجزای شیر برقی

انواع شیر برقی

شیرهای برقی را می توان به صورت کلی و فارغ از ابعادی که دارند به 2 نوع تقسیم بندی کرد:
1. دایرکت اکتینگ: دایرکت اکتینگ یا شیر برقی مستقیم یک سیم پیچ بوده که به شیوه مغناطیسی ولو را به وسیله یک حرکت باز می کند. شیر برقی مستقیم شفت و ولو را بدون این که به فشار بیرون نیازی داشته باشد به سمت بالا می کشد. شیرهای برقی مستقیم برای این که ولو باز شود حداکثر توان را لازم دارند و همچنین می توانند حالت باز شیر را با توانی بسیار کم نگه دارند.
2. پایلوت: پایلوت یا شیر برقی غیر مستقیم را تحت عنوان ولو ایندیرکت اکتینگ نیز می شناسند. در این شیرهای برقی پلانجر ورودی پایلوت را باید از طریق فشار باز کرد. این نوع شیر از دو بخش جدا ساخته و تولید شده و به وسیله دیافراگم از یکدیگر جدا می گردند. شیر برقی غیر مستقیم برای این که باز و بسته شود به انرژی زیادی نیاز ندارد. برای این که در حالت باز قرار گیرد باید تمام توان را ذخیره کند و از عملکردی ضعیف تر به نسبت نوع دیگر یعنی شیر برق مستقیم برخوردار است.

مزایای استفاده از شیر برقی

یکی از مهم ترین مزایایی که می توان برای شیر برقی عنوان کرد این است که با کمک شیر برقی دیگر نیازی به اپراتور وجود ندارد تا بخواهد ولو را باز و بسته کند. با وجود شیر برقی باز و بسته شدن ها به صورت اتومات انجام خواهد گرفت. اما از دیگر مزایایی که شیر برقی دارد موارد زیر هستند:
سرعت بالایی در انجام کار دارد.
قطع و وصل را خیلی سریع انجام خواهد داد.
قابلیت اطمینانی بالایی دارد.
از مصرف کم جریان برخوردار است.

اجزای شیر برقی

ساختاری که این شیر آلات دارند خیلی پیچیده نیست و اجزای کمی در این محصول به کار گرفته شده اند. اجزای شیر برقی موارد زیر هستند:
• بدنه اصلی شیر که جنسی از فولاد ضد زنگ دارد.
• دو یا سه دریچه به جهت وارد شدن و همچنین خروج سیالات در این دستگاه قرار گرفته است.
• در شیر برقی از سیم پیچ یا بوبین استفاده می شود. قطعه در شیر برقی را باید اصلی ترین بخش آن بدانیم. در بوبین سیم ها مسی هستند و روکشی لاکی دارند که سبب شده در برابر رطوبت و همچنین خوردگی از مقاومت نشان دهند و آسیب نبینند.
• قاب اصلی سیم پیچ یک در شیر برقی وجود دارد، که البته آن را تحت عنوان سلونوئید نیز می شناسند. این بخش زمانی که شیر در حال عملکرد خود است و اتصال جریان الکتریکی وجود دارد تبدیل به یک آهنربا خواهد شد.
• یکی دیگر از این اجزا، محل اتصال سیم ها به یکدیگر است.
• از سوزنی و فنر به جهت قطع و وصل کردن جریان استفاده خواهد شد.

اجزای شیر برقی

اجزای شیر برقی

نحوه کار شیر برقی

شیر برقی دارای سه قسمت پیچ، قاب و سنبه سلونوئید است. جنسی که برای قاب در نظر گرفته اند از لایه های ورق فولاد بوده و در هنگام اتصال برق به سیم پیچ، قاب خاصیت مغناطیسی را به وجود آورده و تبدیل به یک آهنربا خواهد شد. این خاصیت آهنربایی موجب جذب سمبه و حرکت کردن آن می شود.
سنبه سلونوئید را به عنوان متحرک درونی شیر برقی می دانند که با گذر جریان الکتریسیته و به ایجاد میدان مغناطیسی، حرکت خطی هسته را به وجود خواهد آورد. از این رو شیرهای برقی می توانند نیروی الکتریکی را به نیرویی مکانیکی تبدیل کنند. از این شیرهای برقی برای کنترل کردن گاز و سیال های دیگر استفاده می شود. حرکتی که هسته آهنی دارد سبب باز و بسته شدن جریان گشته و می توان این شیرهای برقی را از راه دور نیز کنترل کرد.

سخن پایانی
شیر برقی یکی از مواردی است که برای هوشمند سازی منزل و صنایع از آن استفاده می شود. این شیر با کنترل از راه دور، مدیریت را بسیار آسان کرده است. در صورتی که قصد داشتید از این نوع شیر برای اماکن مورد نظر خود استفاده کنید، می توانید با خانه هوشمند کوییک لینک تماس حاصل کنید. کارشناسان و مهندسان این مجموعه با مهارت بسیار زیادی که در این زمینه دارند، می توانند بهترین راهنمایی را برای شما به عمل آورند.