آشنایی با بیمارستان هوشمند
بیمارستان ها و مراکز درمانی یکی از اصلی ترین عناصر در جامعه هستند. از آنجایی که جامعه با پیشرفت تکنولوژی همراه است پس لازم است که بیمارستان ها و مراکز درمانی خود را با شرایط جامعه به روز کنند و با استفاده از سامانه های الکترونیکی، کنترلی و نرم افزاری ما بین بخش های مختلف بیمارستان، کادر درمان و دیگر پرسنل بیمارستان ارتباط برقرار کنند. در این مقاله با خانه هوشمند کوییک لینک همراه باشید تا با هوشمند سازی بیمارستان و تاثیر آن در تسریع و بهبود ارائه خدمات آشنا شوید.
معرفی بیمارستان هوشمند
به بیمارستانی هوشمند گفته می شود که در آن تمام کارها به صورت خودکار انجام می گیرد و بین سیستم و اجزاء ارتباط یکپارچه وجود دارد. بیمارستان هوشمند به منظور بهبود روش های مراقبت از بیمار و نیز معرفی قابلیت های جدید ساخته شده است.
آشنایی با تجهیزات بیمارستان هوشمند
هوشمند سازی بیمارستان می تواند شامل تاسیسات، ابزارها و وسایل پزشکی باشد. در ادامه به تجهیزات شاخص در هوشمند سازی بیمارستان اشاره می کنیم:
سیستم روشنایی هوشمند: از آنجایی که بیمارستان ها و مراکز درمانی کنترلی روی مصرف برق ندارند مجبور به پرداخت هزینه های گزاف هستند. از این رو با هوشمند سازی سیستم روشنایی که سبب می شود تنظیم شدت نور مطابق با شرایط محیط انجام گیرد باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد.
سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند: در هوشمند سازی بیمارستان به منظور کنترل دقیق و بهینه سیستم تهویه و با هدف کاهش مصرف انرژی از این سیستم ها استفاده می شود. از ویژگی های سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
• تنظیم دمای بیمارستان با توجه به وضعیت فصل و دمای بیرونی
• با قابلیت مدیریت از سامانه کنترل مرکزی BMS توانایی کنترل دمای اتاق بیماران از داخل اتاق بیمار و نیز توسط ایستگاه پرستاری فراهم می شود.
• قطع خودکار سیستم سرمایشی و گرمایشی در زمان بروز حوادث ناگوار همانند آتش سوزی
سیستم تهویه: سیستم تهویه هوشمند باعث آسایش و آرامش بیماران و کادر درمان می شود. با تهویه به موقع و ورود هوای مطبوع به بخش های مختلف بیمارستان موجب عملکرد بهتر پرسنل و بهتر شدن پروسه درمان بیمار خواهد شد. همچنین با تهویه مناسب مکان ها و بخش های مختلف باعث جلوگیری از رشد باکتری و گسترش عفونت می شود.

آشنایی با بیمارستان هوشمند
دوربین مدار بسته CCTV: بیمارستان ها، کلینیک ها و دیگر مراکز درمانی جزو مکان های مهم و حیاتی هستند. مسئولیت محافظت و نظارت بر بیماران و تمام امکانات این مراکز بر عهده سیستم های نظارت تصویری است. با هوشمند سازی بیمارستان و سایر مراکز درمانی می توان امنیت و محافظت از بیماران، امنیت خاطر برای مدیریت و حراست و… ایجاد کرد. دوربین مناسب برای این مراکز بهتر است قابلیت های زیر را داشته باشد.• قابلیت کنترل ازطریق موبایل و سیستم های اندروید و…
• قابلیت ثبت حرکت
• ضبط زمانی
• توانایی ضبط دائم و بدون وقفه
• تشخیص ورود فرد غیر مجاز و قابلیت تشخیص چهره
• زوم دیجیتال و اپتیکال و تشخیص پلاک
سیستم کنترل تردد Access Control: سیستم اکسس کنترل برای ورود و خروج افراد و پرسنل بیمارستانی استفاده می شود. این سیستم برای قفل درب ها به گونه ای طراحی می شود که با شناسایی فرد باز و بسته می شود. دستگاه کنترل تردد برای رفت و آمد پزشکان به فضاهای مختلف بسیار کارآمد است.
سیستم پیجینگ :Pagingپیج کردن در بیمارستان یکی از الزامات است. اما سیستم پیجینگ باید از کیفیت متریال زیر ساختی، سرعت ارسال پیام، قابلیت بلندگوها برای ارسال پیام به مناطق مختلف و… مناسبی برخوردار باشد.
سیستم هوشمند اطلاع رسانی به بیمار: با سیستم هوشمند اطلاع رسانی، بیمار درباره زمان قرار ملاقات مطلع می شود. همچنین می تواند با این سیستم از تغییر زمان ملاقات و حضور داشتن و نداشتن پزشک مطلع شود.
سیستم کنترل هوشمند پرده و پشت پنجره :از مزایای سیستم کنترل هوشمند پرده و پشت پنجره می توان موارد زیر را نام برد.
با این سیستم پرده ها و پشت پنجره ها با زمان بندی مشخص عمل می کنند.
همچنین با توجه به شرایط آب و هوایی که ممکن است مه آلود، بارانی و یا وزش باد باشد می توان پرده ها را کنترل کرد.
پرده هوشمند را می توان متناسب با موقعیت خورشید تنظیم کرد به طور مثال بسته به زاویه تابش خورشید باز یا بسته می شود.
سیستم پارکینگ هوشمند بیمارستان: از دیگر مواردی که در بیمارستان هوشمند اهمیت دارد، سیستم پارکینگ هوشمند است. با پارکینگ هوشمند تردد بیماران و کارکنان کاملا تحت نظارت و کنترل قرار می گیرد. همچنین با شناسه دار کردن خودرو کارکنان به محض ورود با تشخیص شناسه، راهبندها به صورت خودکار کنار می روند.
داروخانه هوشمند و رباتیک: در این داروخانه با خواندن بارکد روی نسخه ها داروهای تجویز شده آماده می شوند. با داروخانه هوشمند و رباتیک سرعت العمل کادر داروخانه افزایش می یابد و داروهای مراجعه کنندگان به راحتی و در اسرع وقت آماده می شوند.
سیستم اعلام حریق Fire Alarm: این سیستم جز جدانشدنی بیمارستان و مراکز درمانی است. با نصب انواع دتکتورهای مختلف باعث ایمنی بیمارستان از خطر آتش سوزی، نشت گازهای سمی و… می شود. سیستم اعلام و اطفاء حریق ویژگی هایی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
با نشان دادن آنی دوربین های مدار بسته مکانی که در آن آتش سوزی اتفاق افتاده است، باعث تسریع در امر امداد رسانی می شود.
سیستم تهویه به صورت خودکار در محلی که آتش سوزی شده است خاموش می شود.
سیستم های تخلیه دود از فضا فعال می شوند.
مزایای هوشمند سازی بیمارستان
• باعث افزایش کیفیت ارائه خدمات به بیماران می شود.
• سطح کیفی بیمارستان ارتقا می یابد.
• زمان خدمات رسانی را کاهش می دهد.
• اطلاعات بیماران به صورت الکترونیکی در مراکز ثبت اطلاعات بیمارستان ذخیره می شود.
• کاهش هزینههای خدمات بیمارستانی را سبب می شود.
• سیستم هوشمند سازی موجب افزایش عمر تجهیزات و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری می شود.
• کاهش مصرف انرژی
• کاهش خطاهای انسانی
• کمک به پرسنل بیمارستان برای ارائه خدمات
• افزایش سطح ایمنی افراد
• افزایش سطح امنیتی و حفاظتی بیمارستان

آشنایی با بیمارستان هوشمند
جمع بندی
در این مقاله به معرفی بیمارستان هوشمند پرداختیم و با تجهیزات این بیمارستان، ابعاد خدمات رسانی و مزایای آن پرداختیم. همچنین متوجه شدیم که با کمک بیمارستان هوشمند خدمات رسانی به بیماران و همراهان آن ها با کیفیت بهتری انجام می گیرد. با کمک این تکنولوژی کنترل و مدیریت کارها برای کارمندان بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز راحت تر خواهد شد.